Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Farinsocker till vin?

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Öbo
Finjäsare
Inlägg: 70
Blev medlem: tis sep 01, 2015 20:37

Farinsocker till vin?

Inlägg av Öbo »

Har utan framgång sökt bär/fruktvins recept där farinsocker används.
(förutom "sherry" och Sima)

Är det någon som har provat, med eller utan framgång.
Jag tänker mig att svarta vinbär t.ex. borde passa ganska bra smakmässigt, men kan ha helt fel
Häxbryggaren
Bryggare
Inlägg: 110
Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43

Re: Farinsocker till vin?

Inlägg av Häxbryggaren »

Körde med mörk muscovadosocker till mitt förra bärvin ca 400gr 23 L. Funkade nice. Gav en svag ton av lakrits till de nötiga häggmispelbären. Hade nog kunnat använda det dubbla men jag fegade ut.
Användarvisningsbild
Öbo
Finjäsare
Inlägg: 70
Blev medlem: tis sep 01, 2015 20:37

Re: Farinsocker till vin?

Inlägg av Öbo »

Intressant.
Såg att det finns ljust muscovadsocker som ska ge smak av kola, det kunde ju också va nåt.

Det finns så mycket man kunde prova, men skönt att veta vad som är värt att testa och vilka kombinationer man bör undvika.
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster