Hej!
Jag har gjort ett fläderblomsvin som jag nu är i gång med att efterbehandla. Sötman är bra, men skulle önska lite mer syra. Kan jag tillsätta citronsyra för detta ändamål och hur går jag tillväga? Sötman ordnade jag med sockerlag, gör man på ett liknande sätt med citronsyra? Jag antar att man inte bara häller ner citronsyran rakt ner i hinken...?
All the best
Anna
Efterbehandla med citronsyra?
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Efterbehandla med citronsyra?
Börja med ett provrör med mått så du kan kontrollera vad och hur mycket du tillsätter av varje. Sen är det bara att prova sig fram med tillsatser och mängder. Jag vet inte hur citronsyra ter sig i ditt vin så det kan jag i te svara på.
Re: Efterbehandla med citronsyra?
Tack Toffeln. Jag labbar vidare.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Efterbehandla med citronsyra?
Vinsyra kan vara ett bättre alternativ än citronsyra.
Re: Efterbehandla med citronsyra?
Ja som jag förstått det är vinsyra bättre att justera med om det är efter jäsningen. Ska man justera pH/syramängd före jäsningen tror jag citronsyran passar bättre (det har vad jag förstått att göra med jästens miljö, den gillar citronsyra bättre än vinsyra).
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 11 och 0 gäster