Kom precis hem med 3 liter maskrosblommor, på dessa har jag hällt 4 liter kokande vatten. Nu väntar jag i 24 timmar innan nästa steg.
Tyvärr verkar olika recept se ganska olika ut... därför ber jag om råd.
Jag tänker så här som nästa steg:
3 skivade citroner
Jäst
Socker
Mängden socker är otroligt olika i olika recept! Jag har sett allt mellan 1 och 2 kg här. Vad blir bra? Jästen jag har lär jäsa upp till 14% så allt socker över ca 1 kg lär bli kvar i vinet. (4 × 17 x 14)
Vissa lägger även till russin men jag tänkte skippa det eftersom jag inte är så förtjust i russinvin.
Några tips till en maskrosnybörjare?
Masrosvin första gången
Re: Masrosvin första gången
Nu kör jag vidare med steg två... tar 1 kg socker till att börja med.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Masrosvin första gången
Min erfarenhet är att sött maskrosvin är gott, medan osött inte blir det på 5 år iallafall, så satsa på en rejäl dos restsocker.
Re: Masrosvin första gången
Tack! Jag får väl lägga på ett halvkilo socker till under de närmaste dagarna.
Re: Masrosvin första gången
Det har verkligen inte blivit gott trots att det nu stått i 3 månader och lagrats.
Re: Masrosvin första gången
Har du varit noga med att bara ta med det gula på blomman? Har man med något grönt blir det inte gott.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Masrosvin första gången
Är det sött? Annars får du söta upp det. Är det beskt? Då får du lagra det i minst ett år.
Re: Masrosvin första gången
Det är sött, inte beskt. Smaken är rätt ovanlig, inte god.
Tack för tips!
Tack för tips!
Re: Masrosvin första gången
Idag provsmakade jag maskrosvinet. Tänkte faktiskt att jag skulle hälla ut det om det inte blivit bättre.
Det är mycket bättre! Jag skulle till och med tro att det kan vara gott om det serveras svalt och den som dricker det uppskattar sött vin och allt jobb som är nedlagt.
Jag låter vinet lagras ett tag till...
Det är mycket bättre! Jag skulle till och med tro att det kan vara gott om det serveras svalt och den som dricker det uppskattar sött vin och allt jobb som är nedlagt.
Jag låter vinet lagras ett tag till...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster