Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jordgubbsvin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Kladden
Färsk jäst
Inlägg: 16
Blev medlem: fre okt 18, 2013 0:29

Jordgubbsvin

Inlägg av Kladden »

Hej allihopa!

Nu är jag igång med min andra omgång med ett jordgubbsvin. Var väldigt nöjd förra gången så jag testa åter igen. :P

Till detta använder jag
8 kg frysta jordgubbar (av Icas egna märke) billigast så och jag tycker det funka super.
5,5 kg sockery

Först lät jag jordgubbarna få tina. Sen körde jag dom med en stavmixer sen i en hink.
Med sockret löst jag upp det med lite vatten sen likaså i hinken.
Fyllde upp med vatten till 25 L

Svårare än så bli det inte. :lol:

Nu har det fått stått i ett dygn, ska få stå ett dygn till ungefär..

Sen ska jag silar alltihop genom en silduk och i med jästen och näring.

Frågor på detta?

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster