Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Tips till bättre vinsatsvin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Tips till bättre vinsatsvin

Inlägg av Ankila »

När man inte har frysen full av bär kan det i bland vara smart att sätta en färdig vinsats. Men många gånger är de ganska tama på smak.
Jag gör såhär: Köper ett druvkoncentrat-vinsats och går efter det receptet. Men köper oxå en vinsats av torkad frukt och bär, delar den och använder halva plus ett kg russin.
Slår kokande vatten över torkad frukt och russin som får svalna över tid och tillsätter sedan några liter av druvkoncentratet.
Jäser ca fyra dagar, silar ifrån, tappar om, och på med resten av druvsaften. Jäser sedan som vanligt tills önskad oechv är där.
Blir ett brukbart vin tycker jag. Och inte så dyrt heller:)
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Re: Tips till bättre vinsatsvin

Inlägg av Ankila »

Och, inte minst, slänger jästen som är med och använder Lalvinjäst.
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster