Tappade precis om min bryggning med fikon, färska clementiner mm. Den smakade apa när jag silade bort frukten och tyvärr har en tids bulklagring (och en ordentlig sockerlag) inte gjort det drickbart. Det smakade närmast magsaft innan, nu är det inte så surt men en rejäl beska finns det. Nu har jag avskiljt bottensatsen samt pytterester från vaniljstång samt pytsat i "wine conditioner". Troligen blir det att hälla ut eländet men det får stå ett tag till, trots allt är det den absolut dyraste bryggningen (sett till de färska fikonen som kostade skjortan).
Kan skriva ut receptet, men i korthet tror jag att påsen med clementiner som jag skalade och la i (utan kärnor) var det stora misstaget. Clementinerna visade sig vara ganska gulgröna och omogna.
Hursomhelst, brygden startades den 28/10, jässtoppat den 6/10, eftersötat m 1 kg socker samma dag, bulklagrat sedan dess.
Till min fråga - vilka brygder har ni misslyckats med? Vad smakar illa?
Vet ju att det vita på apelsiner ska undvikas t ex.
Era katastrofbryggningar - vad smakar illa?
Era katastrofbryggningar - vad smakar illa?
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Re: Era katastrofbryggningar - vad smakar illa?
Åhh,
himla kul idé
Ska kolla om jag har sparat några recept från misslyckanden, återkommer i så fall. Vad jag numera tycker jag lyckas minst med är röda och vita vinbär faktiskt men har inte hällt ut dem än, de får en prövotid, det kan ju bero lite på att jag är mest förtjust i rödvin. Faktiskt att jag hällde ut ganska mycket fruktvin som jag hade lagrat i jordkällaren när vi flyttade ut hit men när jag inte tyckte de blev bättre och det var meningslöst att spara så blev det avloppsbrunnen, hoppas alkoholen hade avdunstat innan kommunen tömde brunnen.
Vet inte om det är ett misslyckande förresten, men när vi flyttade ut till glesbygden så fanns en hel skog av rabarber bakom vad som sedan blev snickar- resp väv-boden. Så jag satte glad i hågen 160 l rabarbervin och delade glatt med mig till kompisar. Somliga gillade det och somliga inte. Enligt Edelman skulle det bli som det finaste druvvin efter en tids lagring. Tja, så där men lite tveksamt, efter ett par år. Men det kanske är dags att prova igen, tror jag har ett par flaskor i skrubben under trappen och f ö finns det nog mer om jag bara letar.
Ha det bra!!
Agneta W
himla kul idé
Ska kolla om jag har sparat några recept från misslyckanden, återkommer i så fall. Vad jag numera tycker jag lyckas minst med är röda och vita vinbär faktiskt men har inte hällt ut dem än, de får en prövotid, det kan ju bero lite på att jag är mest förtjust i rödvin. Faktiskt att jag hällde ut ganska mycket fruktvin som jag hade lagrat i jordkällaren när vi flyttade ut hit men när jag inte tyckte de blev bättre och det var meningslöst att spara så blev det avloppsbrunnen, hoppas alkoholen hade avdunstat innan kommunen tömde brunnen.
Vet inte om det är ett misslyckande förresten, men när vi flyttade ut till glesbygden så fanns en hel skog av rabarber bakom vad som sedan blev snickar- resp väv-boden. Så jag satte glad i hågen 160 l rabarbervin och delade glatt med mig till kompisar. Somliga gillade det och somliga inte. Enligt Edelman skulle det bli som det finaste druvvin efter en tids lagring. Tja, så där men lite tveksamt, efter ett par år. Men det kanske är dags att prova igen, tror jag har ett par flaskor i skrubben under trappen och f ö finns det nog mer om jag bara letar.
Ha det bra!!
Agneta W
Re: Era katastrofbryggningar - vad smakar illa?
Använde mig av lite för mycket omogna vinbär i ett vitt vin=fy f*n..
Björksav, citron, fläder, svart te och lite väl hårt eftersötat blev inget bra det heller..
Även bryggt körsbärsvin på surkörsbär utan att eftersöta, det blev inte heller kanon gott.
Björksav, citron, fläder, svart te och lite väl hårt eftersötat blev inget bra det heller..
Även bryggt körsbärsvin på surkörsbär utan att eftersöta, det blev inte heller kanon gott.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Era katastrofbryggningar - vad smakar illa?
Jag gjorde te-vin efter receptet här på forumet. Fy vad det smakade vidrigt! Smaken var att jämföras med ren sprit blandat med svagt te en stark grogg.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster