Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
20 OE det går sakta.... En fråga vad är bäst jäsa ut helt i primärjäsningen eller tappa om vinet och tillsätta resterande socker i nytt kärl tänkte 200gr åtgången tills jäsningen upphör.
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
Gokväll!
Blir inspirerad av att läsa om ditt blivande rödvin! Ska själv starta upp ett rödvin om några dygn och är lite nyfiken på
hur det går för dig?
Berätta!
hälsar Runa
Blir inspirerad av att läsa om ditt blivande rödvin! Ska själv starta upp ett rödvin om några dygn och är lite nyfiken på
hur det går för dig?
Berätta!
hälsar Runa
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 47
- Blev medlem: tis aug 30, 2016 22:30
- Ort: Skbg
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
En fråga.. Om man använder silduk, sådan man exempelvis använder för saft; hur får man den ren och steril??Weinkeller skrev:Jag brukar svavla 0.5g/10l i samband med skållningen. Det kan vara overkill men bättre safe than sorry. Dagen efter tillsätter jag ibland pektolas tillsammans med jästen. Om jag jäser fruktmassan utan socker så brukar jag sila av efter 3-4 dgr. Med sockerrika ingredienser tex druvor eller om jag tillsatt socker får det vara i hinken ca en vecka. Jag öppnar aldrig hinken utan skakar runt fruktmassan istället.
Silar av i saftsil eller använder en silduk runt häverten.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
Du kokar den 15min.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
Det jäser sakta tillsatt 400gr mörk muscovadosocker förra helgen för att få en liten ton av lakrits. Ska mäta OE till helgen. Kanske behövs det ytterligare mer jäsrnäring använder en jästnäring som är anpassad till öl så kanske behöver dubbla den rekommenderade näringen?å Annars så smakar det mer vin än saft nu så det är på g skulle tro att det nu igger på 12-13vol alc. Tänkte mata med socker tills jästen dör.Är OE när noll till helgen så matar jag med 200gr socker till.
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
8 OE tappat om vinet och höjt tempen på jäskaret från 21 grader till 28grader för att få lite extra fart mot slutet. Mäter nästa helg och ser om det behövs mer socker.
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
20161009
2 0e matat med 200g socker. Verkar jäsa med en hastighet av -200g socker i veckan. Alkoholhalten borde ligga på ca 13-14%
2 0e matat med 200g socker. Verkar jäsa med en hastighet av -200g socker i veckan. Alkoholhalten borde ligga på ca 13-14%
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
20161127 tappat om och tillsatt 40g franska ekkuber medium toast.
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
20170326 flaskat vinet idag. Smaken blev väldigt friskt nästan lite surt men med god smak. Chansar att inte söta upp det utan tänker lagra det något år till så kanske syran rundas av lite.
-
- Bryggare
- Inlägg: 110
- Blev medlem: tis jun 07, 2016 20:43
Re: Blåbär saskatoon rödvinbär svartavinbär
Glad att jag inte eftrsötade vinet. Redan lite rundare i smaken. Häggmispelbären ger en fin nötig eftersmak. Jäkligt kul att följa smakutvecklingen.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster