pumpa?
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 47
- Blev medlem: tis aug 30, 2016 22:30
- Ort: Skbg
Re: pumpa?
Jag bumpar denna tråd..
Ingen som testat att jäsa vin på "Halloween-pumpa"? Fick den tanken i skallen för lite drygt en timme sedan. Vet dock inte hur mycket vatten det är i en sådan pumpa..
Ingen som testat att jäsa vin på "Halloween-pumpa"? Fick den tanken i skallen för lite drygt en timme sedan. Vet dock inte hur mycket vatten det är i en sådan pumpa..
Re: pumpa?
Smakar pumpa så mycket att det värt sockret och jästen? Jag tycker inte pumpa brukar smaka så där jätte mycket.
Men jag ska inte säga att jag inte är nyfiken på resultatet
Och blir det smaklöst så går det ju alltid att destillera
Men jag ska inte säga att jag inte är nyfiken på resultatet
Och blir det smaklöst så går det ju alltid att destillera
Mina föräldrar flyttade ofta när jag var liten, men jag lyckades alltid hitta dom igen!
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 47
- Blev medlem: tis aug 30, 2016 22:30
- Ort: Skbg
Re: pumpa?
Har aldrig smakat på pumpa, men har den lite smak blir vinet också ganska "tanigt".Bryssko skrev:Smakar pumpa så mycket att det värt sockret och jästen? Jag tycker inte pumpa brukar smaka så där jätte mycket.
Men jag ska inte säga att jag inte är nyfiken på resultatet
Och blir det smaklöst så går det ju alltid att destillera
Dock innehåller den mycket vatten, varför man inte ska tillsätta mycket vatten alls. Funderar på att köpa pumpa, köra den i råsaftcentrifugen och ev blanda i något utav fruktköttet som blir över. Det är tekniken jag skulle föredra i alla fall.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: pumpa?
Innehåller den jäsbara sockerarter, eller stärkelse som behöver brytas ner med amylas till jäsbara sockerarter?
Personligen skulle jag hellre ha den i matlagningen än i vinjäsningen.
Personligen skulle jag hellre ha den i matlagningen än i vinjäsningen.
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 47
- Blev medlem: tis aug 30, 2016 22:30
- Ort: Skbg
Re: pumpa?
Jag har sökt på nätet efter människor (och recept) som bryggt vin på pumpa, och jag hittade väl ingenting av värde. Och det finns säkert en anledning till det.
Skippar denna idé.
Skippar denna idé.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: pumpa?
Jag tror det kan finnas recept i "The Alaskan Bootleggers Bible". Där görs vin på allt, inklusive lök...
Det generella receptet är väl:
+ Finfördela det du tänkte jäsa på.
+ Häll på vatten, kokande eller kallt, tillsätt vinsvalva och pektolas efter behov.
+ Låt dra 3-5 dagar.
+ Sila av "frukten".
+ Blanda i socker och jästnäring.
+ Väck en jäst eller gör förkultur och tillsätt.
+ Jäs.
+ Tappa om och tillsätt mer socker.
+ Jäs.
+ Tappa om, jäststoppa, klarna, tappa om, eftersöta.
+ Bulklagra.
+ Buteljera.
+ Vänta minst ett år.
+ Drick.
Förhoppningsvis blev det gott.
Det generella receptet är väl:
+ Finfördela det du tänkte jäsa på.
+ Häll på vatten, kokande eller kallt, tillsätt vinsvalva och pektolas efter behov.
+ Låt dra 3-5 dagar.
+ Sila av "frukten".
+ Blanda i socker och jästnäring.
+ Väck en jäst eller gör förkultur och tillsätt.
+ Jäs.
+ Tappa om och tillsätt mer socker.
+ Jäs.
+ Tappa om, jäststoppa, klarna, tappa om, eftersöta.
+ Bulklagra.
+ Buteljera.
+ Vänta minst ett år.
+ Drick.
Förhoppningsvis blev det gott.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster