Jag köpte cut'n roll's snussats från tilbudet.nu samt en riskokare för att köra igång min 3:e omgång av snustillverkning. Jag har tidigare provat Cuthofs grejer och varit ganska nöjd men jag ville prova nån annan tobak den här gången.
Med Cuthofs 36-timmarsprocess och helsvarta snus har allt gått enligt planerna vid tillverkning. Jag är nu inne på mitt 3:e dygn med min cut'n roll-sats och efter att ha läst runt lite på internet har jag förstått att man ska se upp för mögel. Idag när jag körde min dagliga runtrörning i satsen hade färgen börjat arta sig, fast jag hade 3 små öar som hade en ljusare färg. Jag tänkte att det säkert var helt normalt och att det bara var ett tecken på att satsen behöver processa lite längre. Fast jag vet inte hur snusmögel ser ut. Jag blev lite orolig och hoppades att någon här på bryggforum.nu kunde upplysa mig.
Tack!
Hur ser snusmögel ut?
Hur ser snusmögel ut?
Här kanske du hittar ett svar?
https://www.facebook.com/pages/Snus-D%C ... 896?v=info
Skämt å sido, jag har ingen aning.
https://www.facebook.com/pages/Snus-D%C ... 896?v=info
Skämt å sido, jag har ingen aning.
Re: Hur ser snusmögel ut?
Det ser ut som vanligt vitt mögel på t.ex bröd. Små vita bomullstussar som växer ganska snabbt. Jag har mitt hemkörda snus djupfryst i små plastlådor och om dom får stå upptinade för länge så kan det mögla. Botas med blixtens hastighet i micron 10-15 sek. på full fart. Lossa bara på locket fört annars smäller det iväg av ångtrycket. Efteråt är allt svart och fint igen. Om man åtgärdar möglet bums inbillar jag mig att det inte hinner bildas några skadliga ämnen. Nitrosaminer och dyl. Men hela processen med långsam jäsning är ju tveksam i detta avseende. Till skillnad mot bakning i 95 grader i 24 tim + 12 tim med tillsatt bikarbonatlösning. DVS svensk snustillverkningsprocess.(pastörisering)p0kker skrev:Jag köpte cut'n roll's snussats från tilbudet.nu samt en riskokare för att köra igång min 3:e omgång av snustillverkning. Jag har tidigare provat Cuthofs grejer och varit ganska nöjd men jag ville prova nån annan tobak den här gången.
Med Cuthofs 36-timmarsprocess och helsvarta snus har allt gått enligt planerna vid tillverkning. Jag är nu inne på mitt 3:e dygn med min cut'n roll-sats och efter att ha läst runt lite på internet har jag förstått att man ska se upp för mögel. Idag när jag körde min dagliga runtrörning i satsen hade färgen börjat arta sig, fast jag hade 3 små öar som hade en ljusare färg. Jag tänkte att det säkert var helt normalt och att det bara var ett tecken på att satsen behöver processa lite längre. Fast jag vet inte hur snusmögel ser ut. Jag blev lite orolig och hoppades att någon här på bryggforum.nu kunde upplysa mig.
Tack!
(Mögel tål inte ens 50 grader har jag för mig.)
pas de chat tjohoo mera snus.
Re: Hur ser snusmögel ut?
Kör 24+12 , 85-90 c. bakas snuset längre o vid lågvärme kan ohälsosamma ämnen uppstå , tillsätt salt o natriumkarbonat , karbonatet efter 24 h , smaksätt o kylförvara , lycka tillTERIAC skrev:Det ser ut som vanligt vitt mögel på t.ex bröd. Små vita bomullstussar som växer ganska snabbt. Jag har mitt hemkörda snus djupfryst i små plastlådor och om dom får stå upptinade för länge så kan det mögla. Botas med blixtens hastighet i micron 10-15 sek. på full fart. Lossa bara på locket fört annars smäller det iväg av ångtrycket. Efteråt är allt svart och fint igen. Om man åtgärdar möglet bums inbillar jag mig att det inte hinner bildas några skadliga ämnen. Nitrosaminer och dyl. Men hela processen med långsam jäsning är ju tveksam i detta avseende. Till skillnad mot bakning i 95 grader i 24 tim + 12 tim med tillsatt bikarbonatlösning. DVS svensk snustillverkningsprocess.(pastörisering)p0kker skrev:Jag köpte cut'n roll's snussats från tilbudet.nu samt en riskokare för att köra igång min 3:e omgång av snustillverkning. Jag har tidigare provat Cuthofs grejer och varit ganska nöjd men jag ville prova nån annan tobak den här gången.
Med Cuthofs 36-timmarsprocess och helsvarta snus har allt gått enligt planerna vid tillverkning. Jag är nu inne på mitt 3:e dygn med min cut'n roll-sats och efter att ha läst runt lite på internet har jag förstått att man ska se upp för mögel. Idag när jag körde min dagliga runtrörning i satsen hade färgen börjat arta sig, fast jag hade 3 små öar som hade en ljusare färg. Jag tänkte att det säkert var helt normalt och att det bara var ett tecken på att satsen behöver processa lite längre. Fast jag vet inte hur snusmögel ser ut. Jag blev lite orolig och hoppades att någon här på bryggforum.nu kunde upplysa mig.
Tack!
(Mögel tål inte ens 50 grader har jag för mig.)
http://www.snusfabriken.com/ rekomenderas .
Re: Hur ser snusmögel ut?
Tips, ved møgel/mugg i tobakken.
Putt tobakken i microbølgeovnen og slå på ovnen/ugnen til tobakken damper.
Dette fjerner effektivt møgel/mugg, og tobakken blir like bra som før (om det ikke er altfor mye møgel).
Ved mye møgel, vil tobakken få en liten bi-smak, men allikevel være av god nok kvalitet.
Putt tobakken i microbølgeovnen og slå på ovnen/ugnen til tobakken damper.
Dette fjerner effektivt møgel/mugg, og tobakken blir like bra som før (om det ikke er altfor mye møgel).
Ved mye møgel, vil tobakken få en liten bi-smak, men allikevel være av god nok kvalitet.
-
- Newbie
- Inlägg: 3
- Blev medlem: tis maj 12, 2015 10:34
Re: Hur ser snusmögel ut?
Kan bekräfta snusmögel ser vitt ut, och det luktar nått fruktansvärt !
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster