bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: lör feb 24, 2018 8:02

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: sön mar 09, 2014 21:04 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 06, 2011 21:48
Inlägg: 282
Ort: Norrland
Utrustning: Foait :-)
halojj alla foa'iter och byggare:-)

Har funderat på en sak.....
Vissa frågor ang foa'n kommer tillbaka och vi svarar på dessa frågor om och om igen, varför inte göra en tråd där dom vanligaste foa frågorna finns besvarade?

Några vanliga frågor

- Jag har ärvt/fått/hittat en foa, hur kokar jag med den?
- hur lång kolonn ska jag ha?
- Hur "stark" produkt får jag ur en foa?
- Vilken mäsk ska jag använda till min foa?
- Kan jag göra gin/rom mm med en foa?
osv....

Vad tycker ni, ska vi skapa en FOA "kom igång med din foa" tråd och sedan sammanställa och be admin att klistra den?

_________________
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön mar 09, 2014 21:12 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor jan 22, 2009 11:55
Inlägg: 1917
Utrustning: Jäsrör
Låter som en god idé, skriver du ihop en lika fin som din hur man gör brännvin-tråd så klistrar vi den. :thumbup:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön mar 09, 2014 21:26 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 06, 2011 21:48
Inlägg: 282
Ort: Norrland
Utrustning: Foait :-)
aqua vitae skrev:
Låter som en god idé, skriver du ihop en lika fin som din hur man gör brännvin-tråd så klistrar vi den. :thumbup:

Taget, skål :drunk:

_________________
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön mar 09, 2014 23:14 
Offline
Brygguru

Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57
Inlägg: 3903
jokkman skrev:
- hur lång kolonn ska jag ha?


Är det verkligen en fråga som folk som har fått tag på en gammal FOA ställer? FOAn i original har ju ingen kolonn?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 10, 2014 0:02 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 06, 2011 21:48
Inlägg: 282
Ort: Norrland
Utrustning: Foait :-)
latmasken skrev:
jokkman skrev:
- hur lång kolonn ska jag ha?


Är det verkligen en fråga som folk som har fått tag på en gammal FOA ställer? FOAn i original har ju ingen kolonn?


Nu var det ju lite exempel som jag skrev för att bättre föklara vad jag menade... men ja, det händer.

Kolonnlängd till FOA:n?
ref: viewtopic.php?f=16&t=20248&p=162968&hilit=l%C3%A4ngd+kolonn#p162968

Du får jätte gärna bidra med dina empiriska erfarenheter ang hur man bygger/använder/"förbättrar och uppgraderar"/vad som inte fungerar/"bästa" mäsken mm, det finns så mycket erfarenhet och kunskap på detta forum som helt enkelt är guld värt!

Bryggforum.nu är ju till för att "föra vidare" och utveckla den ädla hembränningskonsten även om vi bara i Sverige får diskutera den "rent teoretiskt" ;-)

_________________
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis mar 11, 2014 0:16 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 06, 2011 21:48
Inlägg: 282
Ort: Norrland
Utrustning: Foait :-)
Håller på att sammanställa info för att kunna skapa något liknande det här: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=5&t=18388 för foa brännare!
Och nu behöver jag lite hjälp av er!


"orginal foa/otto brännare" direkt på kärl.
Ni som har monterat ett värmeelement i kärlet
- Hur många watt på elementet och antal liter på kärl?
- Antal timmar som det tar från att det börjar koka tills ni är färdig?
- % på produkt?

"orginal foa/otto brännare" direkt på kärl med en "kokplatta" under
- Hur många watt på kokplattan och antal liter på kärl?
- kokplatta som ni tycker är bra?
- Antal timmar som det tar från att det börjar koka tills ni är färdig?
- % på produkt?

orginal foa/otto med kolonn
- läng/diameter på kolonn
- packning, kolonn
- storlek på kärl
- hur värmer ni kärlet och antal W på elementet/kokplattan?
- Antal timmar som det tar från att det börjar koka tills ni är färdig?
- % på produkt?
- kvalite på produkt?

Flera foa på ett kärl
- vilken storlek på fo'orna? (dvs std, mellan, fet-foa)
- Kolonn, isf läng, diameter, antal kolonner?
- storlek på kärl
- hur värmer ni kärlet och antal W på element/elementen, kokplattan?
- Antal timmar som det tar från att det börjar koka tills ni är färdig?


Förändringar som förbättrar
Har ni gjort förändringar på er foa som förbättrar tex högre %, uttagshastighet, renhet på produkt mm?
Dela gärna med er!



Tacksam för svar, posta i denna tråd eller pm:a :-)

_________________
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis mar 11, 2014 0:23 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 06, 2011 21:48
Inlägg: 282
Ort: Norrland
Utrustning: Foait :-)
Glömde en sak.......

Recept
Ni som gör Rom, Gin, Wiskey, "destillera med smak" .....
Hur gör ni, vilka recept har ni?

posta eller pm:a :-)

_________________
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013