Om man renar underifrån – upp så kan man ha öppet rör i toppen.
kapa av ca 1cm av röret i toppen, såga av det på en sida så det blir som en fjäderlåsning.
Sätt en slangnippel på röret ca 1dm från toppen för uttag av den renade produkten. Viktigt att den är ca 2x större än ingående slangnippel så uttaget hinner med "intaget"
dvs du sätter en 6mm slangnippel i botten på röret och en ex 12mm slangnippel 1dm från toppen i sidan på röret.
Stoppa in ett filter längs ner i röret (bommulspad) och fyll med kol till ca 5cm under nippeln. Sätt avkapad rörstump i en trasa och tryck ner i röret mot kolet. Nu har du ett ”sista” filter” som hindrar att det ”bubblar upp” kol i uttaget.
Om du använder 6mm slang för matning räcker det med ca 10cm nivåskillnad (mellan "hink och rör uttag) för mycket bra resultat och lagom hastighet dvs en hink på 10l med en 6mm slangnippel i botten.
(Ska ladda upp en bild när jag får möjlighet)
Tips för under-upp rening
- jokkman
- Bryggmästare
- Inlägg: 302
- Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
- Utrustning: Foait :-)
- Ort: Norrland
Tips för under-upp rening
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Re: Tips för under-upp rening
Mycket intressant delning!
Alltid trevligt andra delar med sig av sina tunade metoder
Alltid trevligt andra delar med sig av sina tunade metoder
Mvh PureWater
- jokkman
- Bryggmästare
- Inlägg: 302
- Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
- Utrustning: Foait :-)
- Ort: Norrland
Re: Tips för under-upp rening
Bild på hur jag menar, hoppas det förklarar...
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst