Göra alkoläsk av mäsk
-
- Bryggare
- Inlägg: 117
- Blev medlem: ons mar 05, 2003 1:00
Göra alkoläsk av mäsk
Råkade snubbla över detta idag.
Från www.distillery-yeast.com:
Do you produce carbonated alcoholic soft drinks, like refreshing Coolers or Breezers? If so, why not ferment your own Alcobase?
Our specially formulated Turbo yeast ferments so purely that the mash can be used as a alcoholic base for carbonated beverages. How? It's easy. Mix sugar and water, add Tubo yeast, and ferment your own alcoholic base within days, depending on the percentage of alcohol you are aiming for.
Så vad säger ni om detta? Vore fint... ofta vill man ju ha lite alkoläsk som en lättare dryck! Verkar som ett enklare, mera versatilt och praktiskt sätt att skaffa fram lättare alkoholdryck. Till skillnad från öl: ingen bottensats man behöver vara rädd för att den ska virvlas upp... kan blandas ihop på tre röda av mäskbasen; man behöver inte ha 30 flaskor som står i kylen konstant.... ingen upptappning osv... bara en klarning av en 20% mäskbas på några liter så har man 10-15 liter alcopop sen.
Bra tips på essenser osv? Har någon prövat? Jag vet ju att Gert Stand är en seriös lirare inom hembrygg/brännbranschen, så ovanstående kan inte vara rent struntprat. Har satt en sats på 1.5 liter mäsk av Willes 8kg 20% nu... måste ju prova! Lagligt dessutom!
Från www.distillery-yeast.com:
Do you produce carbonated alcoholic soft drinks, like refreshing Coolers or Breezers? If so, why not ferment your own Alcobase?
Our specially formulated Turbo yeast ferments so purely that the mash can be used as a alcoholic base for carbonated beverages. How? It's easy. Mix sugar and water, add Tubo yeast, and ferment your own alcoholic base within days, depending on the percentage of alcohol you are aiming for.
Så vad säger ni om detta? Vore fint... ofta vill man ju ha lite alkoläsk som en lättare dryck! Verkar som ett enklare, mera versatilt och praktiskt sätt att skaffa fram lättare alkoholdryck. Till skillnad från öl: ingen bottensats man behöver vara rädd för att den ska virvlas upp... kan blandas ihop på tre röda av mäskbasen; man behöver inte ha 30 flaskor som står i kylen konstant.... ingen upptappning osv... bara en klarning av en 20% mäskbas på några liter så har man 10-15 liter alcopop sen.
Bra tips på essenser osv? Har någon prövat? Jag vet ju att Gert Stand är en seriös lirare inom hembrygg/brännbranschen, så ovanstående kan inte vara rent struntprat. Har satt en sats på 1.5 liter mäsk av Willes 8kg 20% nu... måste ju prova! Lagligt dessutom!
Re: Göra alkoläsk av mäsk
innan jag insåg att hembränning var "den rätta vägen" så provade jag dylika saker och dricka jäst på socker eller saft eller framför allt koncentrat blir inte gott...grapetonix skrev:Råkade snubbla över detta idag.
Från www.distillery-yeast.com:
Do you produce carbonated alcoholic soft drinks, like refreshing Coolers or Breezers? If so, why not ferment your own Alcobase?
Our specially formulated Turbo yeast ferments so purely that the mash can be used as a alcoholic base for carbonated beverages. How? It's easy. Mix sugar and water, add Tubo yeast, and ferment your own alcoholic base within days, depending on the percentage of alcohol you are aiming for.
Så vad säger ni om detta? Vore fint... ofta vill man ju ha lite alkoläsk som en lättare dryck! Verkar som ett enklare, mera versatilt och praktiskt sätt att skaffa fram lättare alkoholdryck. Till skillnad från öl: ingen bottensats man behöver vara rädd för att den ska virvlas upp... kan blandas ihop på tre röda av mäskbasen; man behöver inte ha 30 flaskor som står i kylen konstant.... ingen upptappning osv... bara en klarning av en 20% mäskbas på några liter så har man 10-15 liter alcopop sen.
Bra tips på essenser osv? Har någon prövat? Jag vet ju att Gert Stand är en seriös lirare inom hembrygg/brännbranschen, så ovanstående kan inte vara rent struntprat. Har satt en sats på 1.5 liter mäsk av Willes 8kg 20% nu... måste ju prova! Lagligt dessutom!
vin-, öl-, eller cidersatser är en annan sak och ska man bränna skiten så spelar det ingen roll...
en sats med dyl. alkoläsk jag gjorde försökte jag rena både med kol, filter och "superklarning"
Fyllehunden - M?nniskans B?ste V
Göra alkoläsk av mäsk
Det finns en drink som man kan blanda vilken smakar precis som päroncider. Det är riktigt gott och blev en succe bland alla som smakade den här i helgen.
Innehållet är renat, sprite och Pear Mixer från saturnus. Receptet står på baksidan av flaskan.
Kanske det inte var bara resultatet du var ute efter utan ett enkelt sätt att göra cider utan att bränna. Men det blir cider liknande alkoläsk av det. Mycket bra.
Innehållet är renat, sprite och Pear Mixer från saturnus. Receptet står på baksidan av flaskan.
Kanske det inte var bara resultatet du var ute efter utan ett enkelt sätt att göra cider utan att bränna. Men det blir cider liknande alkoläsk av det. Mycket bra.
Göra alkoläsk av mäsk
Men de är nog inte bara skitsnack de där. Tror de är en hel del alkoläsktillverkare som gör så. Frågan är bara hur man gör för att få de drickbart
För de första kan vi ju se till att jäsningen blri så ren som möjligt dvs vi använder bryggsocker o håller tempen. Sen får vi nog blanda ut rätt mycke...ner till en 6vol% eller något.
Omräknat 30 cl 20vol% mäsk späd till en liter o vi har 6vol%.
Någon som har lust o prova ? Kanske något för Turbo Pure 14vol% ?
För de första kan vi ju se till att jäsningen blri så ren som möjligt dvs vi använder bryggsocker o håller tempen. Sen får vi nog blanda ut rätt mycke...ner till en 6vol% eller något.
Omräknat 30 cl 20vol% mäsk späd till en liter o vi har 6vol%.
Någon som har lust o prova ? Kanske något för Turbo Pure 14vol% ?
- Farbror_Plast
- Hedersmedlem
- Inlägg: 2098
- Blev medlem: tor mar 06, 2003 1:00
Göra alkoläsk av mäsk
jästen jäser renare ju svagare man gör det, i alla fall så är det en bra idé att hålla sig under 14%
Göra alkoläsk av mäsk
Mäsk är ju sällan gott att dricka men kan man inte jäsa en sats, låta den klarna helt och kola den ? Sen spä och tillsätta saft, juicekoncentrat eller vad man nu vill blanda med.
Vadför ska man spä ut skiten förresten ??? Verkar ju vara rent vansinne ... vad är det för fel på 18% alkoläsk ???
Vadför ska man spä ut skiten förresten ??? Verkar ju vara rent vansinne ... vad är det för fel på 18% alkoläsk ???
If it's not moving ... ferment it !
Göra alkoläsk av mäsk
Vi spär för smakens skull ;D Sen vill jag nog inte ha en alkoläsk på 20vol%
Att kola skiten är nog inte ekonomiskt lönt heller. Krävs nog en hel del kol. Vad jag förstår av texten ovan menar dem att du ska använda mäsken som sprit.
Att kola skiten är nog inte ekonomiskt lönt heller. Krävs nog en hel del kol. Vad jag förstår av texten ovan menar dem att du ska använda mäsken som sprit.
Göra alkoläsk av mäsk
"After fermentation the alcobase has to be cleared with Chitosan, centrifugated, and filtered before use."
Product Name: Chitosan
Product Code: 02FIN001STR
Description: High purity chitosan solution.
Characteristics:
Rapid interaction with yeast cells.
Strong flocculent action.
Application: Normally used in conjunction with Kieselsol/Silicic acid for the clarification of fermented beverages.
Instruction for Use: Add to wine after stabilization, once the wine has been degassed, and stir gently. If being used in conjunction with Kieselsol/Silicic acid, add 2 hours after Kieselsol/Silicic acid addition.
Ingredient Declaration: Chitosan.
Suggested dosage: 4 kg per 1000 liters of must.
Safety Data: Avoid contact with eyes - if eye contact occurs, rinse with plenty of water and if necessary consult an eye specialist. Avoid contact with skin - if skin contact occurs, wash immediately with plenty of water.
Packaging: 25 liter container or 1000 liter one-way continer.
Shelf Life / Storage: 12 months.
Vad jag kan få ut av de används de bara för att klarna mäsken...
Product Name: Chitosan
Product Code: 02FIN001STR
Description: High purity chitosan solution.
Characteristics:
Rapid interaction with yeast cells.
Strong flocculent action.
Application: Normally used in conjunction with Kieselsol/Silicic acid for the clarification of fermented beverages.
Instruction for Use: Add to wine after stabilization, once the wine has been degassed, and stir gently. If being used in conjunction with Kieselsol/Silicic acid, add 2 hours after Kieselsol/Silicic acid addition.
Ingredient Declaration: Chitosan.
Suggested dosage: 4 kg per 1000 liters of must.
Safety Data: Avoid contact with eyes - if eye contact occurs, rinse with plenty of water and if necessary consult an eye specialist. Avoid contact with skin - if skin contact occurs, wash immediately with plenty of water.
Packaging: 25 liter container or 1000 liter one-way continer.
Shelf Life / Storage: 12 months.
Vad jag kan få ut av de används de bara för att klarna mäsken...
Göra alkoläsk av mäsk
Ingen som har undersökt de här vidare ser jag. Ska därför själv spara nån liter mäsk gjord på turbo pure 18vol% o se om man kan blanda ut med tex kolsyrat vatten o koncentrat av någon typ. Borde gå med nästan vad som helst...juicekonc+kolsyrat vatten+mäsk 18vol% Blanda ner allt sammans till runt 6-7vol%
Göra alkoläsk av mäsk
Har nu provat att blanda ut mäsk gjord på turbo pure 18vol% med läsk och smaken är helt ok. Smakar nästan lite vin. Helt klart drickbart o då har jag ändå blandat 50% mäsk 50% läsk. Borde funka att göra riktigt god alcoläsk med en sodastreamer o nå läskkoncentrat. Tänkte blanda ner de till runt 5vol%.
Göra alkoläsk av mäsk
Varför inte bara köra 75% läsk och 25% mäsk? Det blir ca 5%, och lär smaka mest läsk, förutsatt att mäsken är klarnad och jäst med en bra mäsk.
Göra alkoläsk av mäsk
testade i da... inte klarnad, men mest för å prova. Men även om mäsken e klarnad så kommer alkoläsken smaka mäsk. Annars om man kör 25% mäsk i läsken så snakar det ju bra. Men lukten tröttnar man på innan men fått ner hela glaset
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Göra alkoläsk av mäsk
Humhum, om du klarnar mäsken först så försvinner ju en hel del av mäsksmaken.
Göra alkoläsk av mäsk
ett annat hett tips är 1 del 40% hemkört å 2 delar läsk.... det är lättare å funkar garanterat!
Varför krångla till det?
Varför krångla till det?
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Göra alkoläsk av mäsk
En klassisk grogg, helt enkelt
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster