Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Xanté

Fill-ups samt egentillverkade och köpes-essenser
Baronen1973
Finjäsare
Inlägg: 56
Blev medlem: tor okt 29, 2015 20:10

Xanté

Inlägg av Baronen1973 »

Någon som har provat att göra Xanté med bra resultat?
Alla förslag är välkommna
Användarvisningsbild
bonkeman
Moderator
Inlägg: 358
Blev medlem: tis nov 04, 2008 15:45

Re: Xanté

Inlägg av bonkeman »

Jag har använt Old Grands Päroncognac ett antal gånger och den är faktiskt helt OK! Det är såklart INTE lika bra som en riktigt Xanté men det tror jag är omöjligt på bara hembränt och essens.

Denna brukar finnas i Citygross sortiment så har du det i närheten så kolla där.

Sen står det ju såklart på flaskan att lagring förbättrar smaken men det har jag aldrig hunnit testa :lol: Men jag tror inte för ett ögonblick på det. Vi pratar om hembränt och essens, inte ett Amarone-vin.
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Xanté

Inlägg av Omlott »

Pröva kasta i några päron också tillsammans med essensen för att piffa till smaken.
Kanske också en vaniljstång?
Skriv svar

Återgå till "Essenser"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster