Hade lite humlepellets (Tettnanger) över så jag tänkte pröva krydda snaps med det. Täckte bottnen ungefär i flaskan och fyllde upp med 40% vodka. Befarade att det skulle bli väl beskt men det smakar och doftar ännu mest aromatiskt. Kan inte förklara men det är inte beska på samma sätt som i öl.
Finns det flera som prövat detta?
Humlesnaps
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Humlesnaps
Du behöver koka humlen för att få ut någon betydande beska. Sila av efter någon vecka och koka en kvart med lite vatten och tillsätt till snapsen så blir det fart på den.HackKing skrev:Hade lite humlepellets (Tettnanger) över så jag tänkte pröva krydda snaps med det. Täckte bottnen ungefär i flaskan och fyllde upp med 40% vodka. Befarade att det skulle bli väl beskt men det smakar och doftar ännu mest aromatiskt. Kan inte förklara men det är inte beska på samma sätt som i öl.
Finns det flera som prövat detta?
/Weinkeller
- HackKing
- Bryggmästare
- Inlägg: 284
- Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
- Utrustning: FastFerment
- Ort: I din dator
Re: Humlesnaps
Tycker den är ganska god som den är, kunde kanske göra en till med uppkokt humle.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst