havtorns- och rönnbärsbrännvin
havtorns- och rönnbärsbrännvin
Kan någon förklara charmen med ovanstående smaker, som alltid skrivs upp i böckerna om brännvinskryddning. Jag tycker de bara smakar syrligt och oangenämt, trots lagring och att jag provat att söta dem lite.
-
- Bryggare
- Inlägg: 106
- Blev medlem: fre mar 04, 2011 0:40
- Utrustning: FOA & Biltema
- Ort: Linköping
Re: havtorns- och rönnbärsbrännvin
Rönnbärsbrännvin smakar alltid förträffligt, en gedigen kärnig beska kombinerad med en viss syrlighet. Om man dessutom sötar det hela med ett par knivsuddar honung så blir resultatet en angenäm bekantskap som består.
Re: havtorns- och rönnbärsbrännvin
Ska prova att söta rönnbärsbrännvinet då. jag har nog bara sötat havtornsbrännvinet, och det blev inte mycket bättre. Trots att essensen legat till sig sedan 2009!
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: havtorns- och rönnbärsbrännvin
För att det ska bli riktigt bra tror jag herrn får söka sig ut till skogs till hösten och plocka äkta vara.
Tack för tipset med rönnbär, ska plocka till hösten!
Tack för tipset med rönnbär, ska plocka till hösten!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster