Jag blev lite inspirerad av dels en video på youtube: http://youtu.be/eqqIhmMRZuU
dels av: http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=13&t=21397
Jag utgick från receptet i videon men tweakade det och gjorde två likörer.
Chokladlikör 2015-02-08
8 äggulor
½ tsk salt
150 g socker
200 g Marabou mörk choklad
2 msk kakao
375 ml Jack Daniels
2015-02-08: Blanda salt, choklad och kakao i en skål som sätts i varmvattenbad. När all choklad smält får det svalna en stund (så att inte äggulorna chockas). Blanda sen i socker Whiskey och äggulor och värm under intensiv omrörning tills uppkok. Vid uppkoket tas kastrullen omedelbart av värmen.
Likören blir mycket kraftig i smak och konsistens. För att lätta upp den blandade jag i ca 1 dl grädde och 3 dl mjölk samt en skvätt vodka. Totalvolymen blev ca 1 liter.
2015-02-14: Likören är ganska tjock och späds med fördel med mjölk, smaken är helt underbar! Proteinerna har bildat lite grus i likören som man får sila bort när man serverar, men det är lätt gjort. Jag tror gruset är det som brukar synas som en hinna på en kopp varm choklad. När jag serverar den här så blandar jag upp till 50/50 mjölk för att få en chokladdrink, men då kan det behövas lite extra alkohol så det inte blir för svagt.
”Äppelpaj-likör” 2015-02-08
6 äggulor
1/4 tsk salt
150 g socker
2 dl äppeljuicekoncentrat
1 vaniljstång
6 kryddmått kanel
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl 96% alkohol
2015-02-08: Blanda allt utom alkoholen. Koka upp under intensiv omrörning. Låt svalna. Blanda i alkoholen under intensiv omrörning (jag skriver intensiv omrörning då jag alltid är rädd att äggen ska skära sig). Slutvolymen blev 750 ml.
2015-02-14: Kanelen har kommit fram med tiden och den skulle jag kanske backa ner till 4 kryddmått nästa gång. Jag skulle kanske också dubbla mängden vanilj. Konsistens, utseende och smak är helt fantastiska!
Observera
Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem
Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem
Observera
Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper
Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper
Likörrecept
Egentillverkade och köpes-likörer
Hoppa till
- Länkar
- ↳ ARC-forum
- ↳ Arkiv
- ↳ Användarbloggar
- ↳ Attackbevers BryggBlogg
- ↳ Breds Bryggblogg
- ↳ Christians vinblogg
- ↳ Daniels brygglogg
- ↳ Dearics Hobbybryggeri
- ↳ Drömfabriken - Mitt i Lappmarken
- ↳ Honungsvatten
- ↳ Hostmedicin
- ↳ J.O.B
- ↳ Kärlekskorrens mikroblogg
- ↳ Läsvärda inlägg
- ↳ Mantus
- ↳ Mina ihopkok
- ↳ Mitt Öl
- ↳ Morkls Bryggblogg
- ↳ Skånskt vin bryggt med omsorg och törst
- ↳ Tobias Nybörjar Bryggaren
- ↳ Vickans Ölbryggsblogg
- ↳ Viner och tillvägagång
- ↳ Vin och öl, satser och experiment
- ↳ Äpplet
- ↳ Artisan Distiller
- ↳ Brygging
- ↳ Kalles Mjödforum
- ↳ HomeDistiller.org av Tony Ackland
- ↳ The Modern Distiller
- ↳ Yahoo Groups
- ↳ Distillers
- ↳ New Distillers
- ↳ Chatt
- ↳ Nedladdningar
- ↳ Verktyg
- ↳ Wiki
- Ölbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande
- ↳ Utrustning och teknik för ölbryggning, Avancerad
- ↳ Ölsatser och recept
- Vinbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för vinbryggning
- ↳ Recensioner av vinsatser och tillbehör
- ↳ Vin på bär och frukt
- ↳ Kryddade viner
- Ciderbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för ciderbryggning
- ↳ Cidersatser och recept
- Mjödbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för mjödbryggning
- ↳ Mjödsatser och recept
- Hembränning - Utrustning för destillation
- ↳ Plastbrännaren
- ↳ Superplastis
- ↳ U-böj plastis
- ↳ Doppvärmare
- ↳ Spiralbrännaren
- ↳ Spiralbrännaren med kolonn
- ↳ Doppvärmare
- ↳ Kolonnbrännare
- ↳ Automatic Reflux Control (ARC)
- ↳ Cooling Management (CM)
- ↳ Liquid Management (LM)
- ↳ Vapour Management (VM)
- ↳ Labmaster
- ↳ Fysiska plattor
- ↳ Centreringsringar
- ↳ Kolonnfyllning/packning
- ↳ Kontinuerliga apparater
- ↳ Vattendestillator
- ↳ FOA
- ↳ Potstills
- ↳ Övriga apparater
- Hembränning - övrigt
- ↳ Utrustning och teknik
- ↳ Kemisk finkelbekämpning
- ↳ Kokkärl, värmeelement och effektreglering
- ↳ Värmeelement
- ↳ Kokplattor
- ↳ Effektreglering
- ↳ Mäskjäsning
- ↳ Kolning
- ↳ Kryddning, likörer, essenser & drinktips
- ↳ Essenser
- ↳ Likörer
- ↳ Drinktips
- ↳ Destillat med smak
- ↳ Absint
- ↳ Brandy
- ↳ Calvados
- ↳ Gin
- ↳ Rom
- ↳ Whiskey
- ↳ Svetsning, lödning och hopfogning
- ↳ Lödning
- Övrigt
- ↳ Ritningar, e-böcker och program
- ↳ Tobak / snus
- ↳ Mat och dryck
- ↳ Lag och rätt
- Puben
- ↳ Småprat
- ↳ Annonser
- ↳ Bilder och filmer mm
- ↳ Om forumet
- ↳ Arkiverade inlägg
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster