Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

sprit med köttsmak?

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Någon som prövat eller sitter på något recept?
tänk er en härlig bacon nubbe!
mad76e
Finjäsare
Inlägg: 87
Blev medlem: sön jan 04, 2015 14:27
Utrustning: Plastis

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av mad76e »

Flerpen skrev:Någon som prövat eller sitter på något recept?
tänk er en härlig bacon nubbe!
Har bara en känsla av att det där kan vara farligt. Vet inte om fettet ifrån baconen härsknar även om det ligger i sprit efter en tid.. Väldigt kort bäst före datum rekommenderas

Men teoretiskt.. ett par bitar hårdstekta bacon i en burk i en timma borde nog göra susen
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Jo, men om man silar bort det man låter dra i spriten så borde man få bott fettet också.

Man skulle kanske kunna linda in en ekbit i bacon, slå in den i folie och rosta den. Sedan så lagrar man spriten tillsammans med den (kanske tom med baconen fortfarande kvar).

Vad tror ni?
Tchong
Finjäsare
Inlägg: 81
Blev medlem: sön sep 14, 2008 6:57

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Tchong »

Varför inte slänga en hel julskinka i sprit ?? Eller en höna ? Eller några fläskkotletter ? Nej , jag skojar bara men , om det är bara röksmaken du söker , så finns det rökarom att köpa , som inte läker ut fett .
http://www.recepthjalpen.se/rokarom.html
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Nä, röksmaken är jag inte ute efter. Det är bacon jag vill ha!
Användarvisningsbild
Charlie's Nubbe
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
Ort: i Skogen

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Charlie's Nubbe »

Vad sitter det i? Det är väl bara att sätta igång och experimentera dig fram! :idea: Friskt vågat...
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Användarvisningsbild
Blådåren
Moderator
Inlägg: 1709
Blev medlem: ons apr 09, 2008 17:06
Ort: centrala storskogen

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Blådåren »

"teknik-magasinet" har en hel del produkter med just baconsmak.
Det kanske går att använda nån av dom som smaksättare ?.
Sprit löser mycket, men inte problem..
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Ska kolla in det.

Tack för tippsen, nlir experiment verkstad nån helg.
Användarvisningsbild
Charlie's Nubbe
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
Ort: i Skogen

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Charlie's Nubbe »

Håll oss gärna uppdaterade av ditt experimenterande!
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
hemlagat
Finjäsare
Inlägg: 97
Blev medlem: sön mar 08, 2015 9:47

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av hemlagat »

Det finns bacon-essens att köpa. Såg till och med att det säljs vodka med baconsmak redan ...
AlterEgo
Turbojäsare
Inlägg: 33
Blev medlem: sön feb 02, 2014 21:57

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av AlterEgo »

Bacon bourbon är det man skall göra!
Kolla upp avsnittet av Filip och Fredrik har Edward Blom som gör bacon old fashion åt dem.
Jag har gjort bacon bourbon på en flaska jim beam. Serverades på min 30-års fest. Till och med vegetarianen drack och tyckte det var gott. Flaskan gick åt så att säga.
Och oroa er inte för att fettet härsknar, det kan stå väldigt länge i rumstemperatur innan det härsknar.

Jag gjorde så här...
Stekte tre paket ekologiskt bacon och sparade fettet.
Lät fettet svalna lite.
Blandade fett och bourbon i en burk.
Enligt receptet jag följde skulle spriten stå i rumstemperatur men hustrun förordade kylen så den hamnade där. Skakade så varje gång jag öppnade kylen och lät stå i kanske tre dagar eller så.
Silade av i kaffefilter till orginalflaskan.
Avnjöt!
Det är en mycket mer komplex smak än om man bara har flytande rök i.

Väl värt att testa om man gillar bacon och har några vänner som kommer över på grill.
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Det ska jag pröva!
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Omlott »

Om man vill ha en mer grytig smak kan ni pröva köttfond/buljong.
Kom att tänka på det för att det finns en drink som heter Bull'seye.
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Flerpen »

Har prövat att göra så men tycker inte att det blev speciellt bra. Nästa gång jag rostar ekstavar så ska jag linda in några i bacon.
Michael41
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: sön dec 11, 2016 12:33

Re: sprit med köttsmak?

Inlägg av Michael41 »

Min kusin producerar en vodka som heter Baconvodka...
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster