Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Midsommarsnaps 2015

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Stockbryggaren
Finjäsare
Inlägg: 54
Blev medlem: sön jun 15, 2008 8:31

Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Stockbryggaren »

Det gäller att planera...:)

Jag har satt en del kryddor i 40% sprit
Anis
Kummin
dillfrö
stjärnanis
Fänkål
Lime cest
Jag har försökt att ha dubbelt så mycket sprit som kryddor (volym)
Men hur länge skall de stå innan jag silar bort "skiten", och att få ut maximalt med "rätt" ämnen?
Tanken är att ha essenser för att krydda vid bordet nu under våren för att få den perfekta midsommarsnapsen...
Användarvisningsbild
jokkman
Bryggmästare
Inlägg: 302
Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
Utrustning: Foait :-)
Ort: Norrland

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av jokkman »

Själv så "nukar" jag oftast mina smaksättningar numera (kör i micron), tycker att man hinner testa fram smaken man är ute efter betydligt fortare.
(behöver inte vänta 1-6 månader för att få veta om man gjort rätt eller inte..)
Se länk för info: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=13&t=21269

Lycka till
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Martin73 »

Jag gjorde ett försök med Aquavit till Julen och hade kryddorna i 3 dagar!
Anisen hade jag nog lite för mycket av så det var en starkt genomträngande Lakrids smak.
Jag tror 3 dagar räcker för att smaksätta en flaska men att du sedan lagrar flaskan med färdig bordssprit.
Vill du gör aessens så antar jag att du vill ha en betydligt mer genomträngande smak så då vet jag inte tiden.
mad76e
Finjäsare
Inlägg: 87
Blev medlem: sön jan 04, 2015 14:27
Utrustning: Plastis

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av mad76e »

Brukar inhandla en flaska Skåne för ändamålet...

Dock så hade det varit kul om någon har en hyffsad kryddning som påminner om Skåne
Stockbryggaren
Finjäsare
Inlägg: 54
Blev medlem: sön jun 15, 2008 8:31

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Stockbryggaren »

Ja recept till efterapningar för både Skåne och O.P samt Jubleums Akvavit eftersökes!!!
Jag måste dock tillstå att Senilgubbens är en riktig hitt.
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Martin73 »

mad76e skrev:Brukar inhandla en flaska Skåne för ändamålet...

Dock så hade det varit kul om någon har en hyffsad kryddning som påminner om Skåne
Were is the fun in that?? 8)

Det finns mängder av trådar på kryddat i forumet.
Det var där jag fann infon om det
Min överkryddning berodde på att jag är slarvig av naturen :oops:
Användarvisningsbild
Odqvist
Moderator
Inlägg: 1952
Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
Utrustning: BIAB, Fatanläggning
Ort: Falkenberg

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Odqvist »

Pors på blad, sen en färsk dillsnaps samt egen akvavit. Det brukar rädda midsommar. ;)

En Cajsa Warg är aldrig fel det heller.
Energiingenjör - Elkraft & VVS

Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Flerpen »

Cajsa warg snaps? Vad är det i drn?
rb0ne
Finjäsare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor apr 24, 2014 12:11

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av rb0ne »

Flerpen skrev:Cajsa warg snaps? Vad är det i drn?
"Man tager vad man haver?"
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Flerpen »

Nu e jag med.
Användarvisningsbild
Odqvist
Moderator
Inlägg: 1952
Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
Utrustning: BIAB, Fatanläggning
Ort: Falkenberg

Re: Midsommarsnaps 2015

Inlägg av Odqvist »

I Cajsa Warg ingår lite av varje, men det viktigaste är den färska kalmusroten som ska plockas snart, februari-mars.

Johannesört (äkta) ger även en mycket fin snaps till midsommar när den är vällagrad.
Energiingenjör - Elkraft & VVS

Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst