Det gäller att planera...
Jag har satt en del kryddor i 40% sprit
Anis
Kummin
dillfrö
stjärnanis
Fänkål
Lime cest
Jag har försökt att ha dubbelt så mycket sprit som kryddor (volym)
Men hur länge skall de stå innan jag silar bort "skiten", och att få ut maximalt med "rätt" ämnen?
Tanken är att ha essenser för att krydda vid bordet nu under våren för att få den perfekta midsommarsnapsen...
Midsommarsnaps 2015
- jokkman
- Bryggmästare
- Inlägg: 302
- Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
- Utrustning: Foait :-)
- Ort: Norrland
Re: Midsommarsnaps 2015
Själv så "nukar" jag oftast mina smaksättningar numera (kör i micron), tycker att man hinner testa fram smaken man är ute efter betydligt fortare.
(behöver inte vänta 1-6 månader för att få veta om man gjort rätt eller inte..)
Se länk för info: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=13&t=21269
Lycka till
(behöver inte vänta 1-6 månader för att få veta om man gjort rätt eller inte..)
Se länk för info: http://bryggforum.nu/viewtopic.php?f=13&t=21269
Lycka till
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Re: Midsommarsnaps 2015
Jag gjorde ett försök med Aquavit till Julen och hade kryddorna i 3 dagar!
Anisen hade jag nog lite för mycket av så det var en starkt genomträngande Lakrids smak.
Jag tror 3 dagar räcker för att smaksätta en flaska men att du sedan lagrar flaskan med färdig bordssprit.
Vill du gör aessens så antar jag att du vill ha en betydligt mer genomträngande smak så då vet jag inte tiden.
Anisen hade jag nog lite för mycket av så det var en starkt genomträngande Lakrids smak.
Jag tror 3 dagar räcker för att smaksätta en flaska men att du sedan lagrar flaskan med färdig bordssprit.
Vill du gör aessens så antar jag att du vill ha en betydligt mer genomträngande smak så då vet jag inte tiden.
Re: Midsommarsnaps 2015
Brukar inhandla en flaska Skåne för ändamålet...
Dock så hade det varit kul om någon har en hyffsad kryddning som påminner om Skåne
Dock så hade det varit kul om någon har en hyffsad kryddning som påminner om Skåne
-
- Finjäsare
- Inlägg: 54
- Blev medlem: sön jun 15, 2008 8:31
Re: Midsommarsnaps 2015
Ja recept till efterapningar för både Skåne och O.P samt Jubleums Akvavit eftersökes!!!
Jag måste dock tillstå att Senilgubbens är en riktig hitt.
Jag måste dock tillstå att Senilgubbens är en riktig hitt.
Re: Midsommarsnaps 2015
Were is the fun in that??mad76e skrev:Brukar inhandla en flaska Skåne för ändamålet...
Dock så hade det varit kul om någon har en hyffsad kryddning som påminner om Skåne
Det finns mängder av trådar på kryddat i forumet.
Det var där jag fann infon om det
Min överkryddning berodde på att jag är slarvig av naturen
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Re: Midsommarsnaps 2015
Pors på blad, sen en färsk dillsnaps samt egen akvavit. Det brukar rädda midsommar.
En Cajsa Warg är aldrig fel det heller.
En Cajsa Warg är aldrig fel det heller.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Re: Midsommarsnaps 2015
Cajsa warg snaps? Vad är det i drn?
Re: Midsommarsnaps 2015
"Man tager vad man haver?"Flerpen skrev:Cajsa warg snaps? Vad är det i drn?
Re: Midsommarsnaps 2015
Nu e jag med.
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Re: Midsommarsnaps 2015
I Cajsa Warg ingår lite av varje, men det viktigaste är den färska kalmusroten som ska plockas snart, februari-mars.
Johannesört (äkta) ger även en mycket fin snaps till midsommar när den är vällagrad.
Johannesört (äkta) ger även en mycket fin snaps till midsommar när den är vällagrad.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster