Provade detta recept nyss! Grrrrymt god!
Tack för att du delade med dig![/quote]
Kul att den gillades jag tyckte själv att den var godare än originalet
samt har den extra fördelen att den måste drickas upp inom några dagar
Vad gjorde du den på för sprit?
Mvh Smygis
Recept på kryddad sprit
- Charlie's Nubbe
- Finjäsare
- Inlägg: 66
- Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
- Ort: i Skogen
Re: Recept på kryddad sprit
Jag håller med om att den är godare än originalet. Jag hade vanlig Famous Grouse hemma och jag skvätte i någon dec. mer än vad receptet anger. Jag kommer bara att göra egen "Baileys" i fortsättning!
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Re: Recept på kryddad sprit
Någon som har tipps på "snabbsnaps" till midsommar?
Min sprit kommer inte att vara klar föräns den 10e så har inte spec. Lång tid på mig med lagring osv.
Min sprit kommer inte att vara klar föräns den 10e så har inte spec. Lång tid på mig med lagring osv.
- Charlie's Nubbe
- Finjäsare
- Inlägg: 66
- Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
- Ort: i Skogen
Re: Recept på kryddad sprit
Jag ska prova denna!Flerpen skrev:Någon som har tipps på "snabbsnaps" till midsommar?
Min sprit kommer inte att vara klar föräns den 10e så har inte spec. Lång tid på mig med lagring osv.
1 st citron, det tunna gula skalet
färsk rosmarin, (2 kvistar)
6 st svartpepparkorn, lätt krossade
70 cl brännvin special
2 dl söt sherry
Tillagning
1. Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.
2. Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.
3. Fyll på med brännvin och sherry. Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.
4. Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas. Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!
Re:
Charlie's Nubbe skrev:Jag ska prova denna!Flerpen skrev:Någon som har tipps på "snabbsnaps" till midsommar?
Min sprit kommer inte att vara klar föräns den 10e så har inte spec. Lång tid på mig med lagring osv.
1 st citron, det tunna gula skalet
färsk rosmarin, (2 kvistar)
6 st svartpepparkorn, lätt krossade
70 cl brännvin special
2 dl söt sherry
Tillagning
1. Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.
2. Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.
3. Fyll på med brännvin och sherry. Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.
4. Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas. Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.
Tack ska pröva det!
Re: Recept på kryddad sprit
Provade och sätta den här förra torsdagen (8/10) och i tisdags (13/10) så tyckte jag att den luktade bra nog för att stoppa i andra halvan vanilj och chilli (dock så lurade kärringen på Ica mig och gav mig 'chipotel' chilli så den luktade mer åt gamal bbq än chilli..)jimmy.f skrev:Tänkte göra livet lite bättre för er andra då vi nu är några här hemma som knäckt lite blandningar på olika goda drycker!
Utgå alltid från en litersflaska när ni lämnar recept!
#Fireball
-2dl strösocker
-en påse hela kanelstänger Ca:4st stänger
-en halv vaniljstång
-fyll flaskan med sprit
(lämna lite luft för då blir det lättare att skaka och blanda)
Låt lagra i en vecka och skaka dagligen.
Tillsätt nu en tesked med chilipulver och den andra halvan av vaniljstången.
Låt stå ytligare ett par dagar. (Skaka ofta)
Filtrera sedan genom en tratt med dubbla kaffefilter så att all chili försvinner.
Klart att dricka!
Får se hur den luktar idag, kan eventuellt bli filtrering och provsmakning. Färgen är väldigt bra, om än något mörkare än original fireball.
Kan lägga upp en bild när jag kommer hem på hur färgen är nu när den är grumlig av chillin
Skickat från min LG-H815 via Tapatalk
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster