jokkman skrev:Ekspånen är ganska små så jag är osäker hur mycket man kan "rosta dom i ugnen" har aldrig provat det själv. Trots att dom inte ser ut mycket för världen så ger dom mycket smak. Kanske man kan rosta dom med en "kock blåslampa" (kommer inte ihåg vad dom kallas..) prova en flaska med std spån och en som du har "rostade spån" i. Är mycket nyfiken på resultatet
Jag tog lite spån och slog in dessa i 2 foliepaket. Jag rostade 1 paket i ca: 115° och det andra i ca:200° enligt latmasens diagram. Det blev en stor skillnad på dofterna och de jag rostade i 200° blev betydligt mörkare.latmasken skrev:Det går nog att rosta även "sågspån", olika temperatur vid rostningen ger olika karaktär.
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=6&t=20538
Jag har nu "nukat" några dl. sprit med lite rostade ekspån 2 gånger och det blev en ganska mörk (som te) och doftrik essens. Så nu får vi se vad det blr av det.