Midsommarsnapsen 2011
- Teporinori
- Färsk jäst
- Inlägg: 6
- Blev medlem: tis apr 01, 2008 22:10
Re: Midsommarsnapsen 2011
En väldigt god snaps blir det om man kryddar med dill och timjan.
I somras testade jag att göra snaps på syrénblommor. Tänkte eftersom man kan äta kanderade sådana kanske de passar till snaps.
Det blev jätte äckligt.
I somras testade jag att göra snaps på syrénblommor. Tänkte eftersom man kan äta kanderade sådana kanske de passar till snaps.
Det blev jätte äckligt.
Re: Midsommarsnapsen 2011
skärp dig kabben , om en vecka åker vi å kokar lite whisky å då blir det grillning till lunch med lite rött till och nån fin snaps för dom som inte kör .
det röda givetvis helsvenskt
så låt fantasin flöda och komponera någonting gott, det är ju snart midsommar
det röda givetvis helsvenskt
så låt fantasin flöda och komponera någonting gott, det är ju snart midsommar
Re: Midsommarsnapsen 2011
nått som aldrig är fel är ju :
dillfrön
anis
fänkål
kummin
stjärnanis
enbär
ev lite apelsin och citron zest
testa , de ä ju skoj
dillfrön
anis
fänkål
kummin
stjärnanis
enbär
ev lite apelsin och citron zest
testa , de ä ju skoj
Re: Midsommarsnapsen 2011
Hmmm en vecka, tyckte du skrev 2 veckor på fejjan..
Vilket datum?
fredag 23 och lördag 24 har jug "fullt" schema
23é pubafton och 24é ska vi bada tunna/grilla/häva pilsner/fiska.
Vilket datum?
fredag 23 och lördag 24 har jug "fullt" schema
23é pubafton och 24é ska vi bada tunna/grilla/häva pilsner/fiska.
Re: Midsommarsnapsen 2011
ska ge dig ett litet tips om proportioner
testa föjlande:
zesten av 2 jätteapelsiner och 2 jättecitroner ( eller 3 av varje normalstora )
1 nerhackad vaniljstång (eller dela och skrapa om du hellre vill)
ca 40 enbär , stötta i mortel tills dom blir platta eller delar sig i 3-4 bitar
det beror på hur torra dom är vad som händer med dom
3 rågade teskedar dillfrö
4 rågade teskedar anis
6rågade teskedar fänkål
8 rågade teskedar kummin
4 stora stjärnanisar
häll allt i en stor burk tillsammans med 75 cl 40 procentig vodka
låt stå i 4 dygn
sila av men behåll alla kryddorna i burken
häll den avsilade spriten i en 1,5 liters petflaska
tillsätt 75 cl gott smakrikt kvalitetsvin till kryddorna i burken och låt det stå ytterligare 4 dagar .
sen silar du av det åxå och häller i det i petflaskan tillsammans med sprit/krydd blandningen ,
sila allt genom dubbla melittafilter 2 gånger UTAN ATT BYTA FILTER ANDRA GÅNGEN .
då är dom största porerna igentäppta av fint bös till andra filtreringen och det filtrerar mycket bättre men även fan så mycket saktare
låt denna sprit/vin/krydd mix stå i 2-4 veckor i kylskåp och sedimentera
dekantera väldigt försiktigt till nytt kärl
sen tar du 1 dl i en hela och har i en matsked socker samt fyller upp med 40 procentig vodka , låt stå minst en månad innan du dricker den
då torde du ha en perfekt midsommarsnaps som faktiskt passar bra till både sill och grillat .
men testa i god tid så du kan justera essens inblandningen
du kanske vill ha svagare/starkare kryddsmak på din snaps
mer eller mindre sötma
honung istället för socker
gör för i helvete någonting som du tycker om istället för att köpa skåne
det är en härlig känsla att få bjuda på något som ingen av gästerna kan köpa
så det är bara att skriva ner ingredienserna och springa ner på ICA NU NU NU , ELLER TA SLÖCYKELN
den rullar ju även när det lutar uppför
testa föjlande:
zesten av 2 jätteapelsiner och 2 jättecitroner ( eller 3 av varje normalstora )
1 nerhackad vaniljstång (eller dela och skrapa om du hellre vill)
ca 40 enbär , stötta i mortel tills dom blir platta eller delar sig i 3-4 bitar
det beror på hur torra dom är vad som händer med dom
3 rågade teskedar dillfrö
4 rågade teskedar anis
6rågade teskedar fänkål
8 rågade teskedar kummin
4 stora stjärnanisar
häll allt i en stor burk tillsammans med 75 cl 40 procentig vodka
låt stå i 4 dygn
sila av men behåll alla kryddorna i burken
häll den avsilade spriten i en 1,5 liters petflaska
tillsätt 75 cl gott smakrikt kvalitetsvin till kryddorna i burken och låt det stå ytterligare 4 dagar .
sen silar du av det åxå och häller i det i petflaskan tillsammans med sprit/krydd blandningen ,
sila allt genom dubbla melittafilter 2 gånger UTAN ATT BYTA FILTER ANDRA GÅNGEN .
då är dom största porerna igentäppta av fint bös till andra filtreringen och det filtrerar mycket bättre men även fan så mycket saktare
låt denna sprit/vin/krydd mix stå i 2-4 veckor i kylskåp och sedimentera
dekantera väldigt försiktigt till nytt kärl
sen tar du 1 dl i en hela och har i en matsked socker samt fyller upp med 40 procentig vodka , låt stå minst en månad innan du dricker den
då torde du ha en perfekt midsommarsnaps som faktiskt passar bra till både sill och grillat .
men testa i god tid så du kan justera essens inblandningen
du kanske vill ha svagare/starkare kryddsmak på din snaps
mer eller mindre sötma
honung istället för socker
gör för i helvete någonting som du tycker om istället för att köpa skåne
det är en härlig känsla att få bjuda på något som ingen av gästerna kan köpa
så det är bara att skriva ner ingredienserna och springa ner på ICA NU NU NU , ELLER TA SLÖCYKELN
den rullar ju även när det lutar uppför
Re: Midsommarsnapsen 2011
Haha, känner detta inlägg är riktat till mig....
Tack för receptet, men ska det vara rött eller vitt vin
Tack för receptet, men ska det vara rött eller vitt vin
Re: Midsommarsnapsen 2011
sött äppelvin
men börja med spriten du så får du en hela 12 årigt äppelvin av mig att skölja med
men börja med spriten du så får du en hela 12 årigt äppelvin av mig att skölja med
Re: Midsommarsnapsen 2011
Tack, ska börja asap-....
Re: Midsommarsnapsen 2011
handlat ingredienser än eller ??
Re: Midsommarsnapsen 2011
Ja faktiskt, tom ekologisk citron och apelsin
Re: Midsommarsnapsen 2011
bara att pyttsa ner allt i en stor burk som rymmer minst 1 liter och fylla på med 75 cl 40% vodka , helst skulle det ju vara 62% för att bli 40 når det blandats med vinet.
men man kan ju inte få allt här i världen
och om slutresultatet håller 37 eller 40 är väl inte så jävla noga så länge det smakar underbart
men man kan ju inte få allt här i världen
och om slutresultatet håller 37 eller 40 är väl inte så jävla noga så länge det smakar underbart
Re: Midsommarsnapsen 2011
om själva essensen består av 50/50 vin och vodka på 40 respektive 18 procent så håller den altså 29 %
om man blandar 6,5 dl 40% vodka med 1dl essens så hamnar slutresultatet på 38,53% om man ska vara noga
tillsätter du sedan 1 matsked socker som kanske är 2 cl i löst form så sjunker alkoholhalten med exakt 1% .
så då är slutresultatet 37,53% och då får man enligt eu:s normer inte beteckna drycken akvavit som enligt deras normer måste hålla minimum 38% .
så därför kallar jag den för midsommarsnapsen så slipper man åka på nån stämmning från bryssel
om man blandar 6,5 dl 40% vodka med 1dl essens så hamnar slutresultatet på 38,53% om man ska vara noga
tillsätter du sedan 1 matsked socker som kanske är 2 cl i löst form så sjunker alkoholhalten med exakt 1% .
så då är slutresultatet 37,53% och då får man enligt eu:s normer inte beteckna drycken akvavit som enligt deras normer måste hålla minimum 38% .
så därför kallar jag den för midsommarsnapsen så slipper man åka på nån stämmning från bryssel
Re: Midsommarsnapsen 2011
Haha, tokdanne....
Men då pytsar vi i 62% vodka över grönsakerna
Men då pytsar vi i 62% vodka över grönsakerna
Re: Midsommarsnapsen 2011
fniss fniss
Re: Midsommarsnapsen 2011
det blir bra vilketsom
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster