Midsommarsnapsen 2011
- TorstenStenmark
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1021
- Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47
Midsommarsnapsen 2011
Midsommar står väl inte riktigt runt hörnet, men det är väl aldrig fel att börja i god tid!
Vad har ni tänkt sätta för snaps inför midsommaren?
Nått gammalt familjerecept på akvavit? Pors? Älgört? Björksnaps? Enbärsbrännvin?
Dela gärna med er av alla möjliga snapsrecept här.
Vad har ni tänkt sätta för snaps inför midsommaren?
Nått gammalt familjerecept på akvavit? Pors? Älgört? Björksnaps? Enbärsbrännvin?
Dela gärna med er av alla möjliga snapsrecept här.
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Midsommarsnapsen 2011
Besk sätter jag alltid. Jag gör det inte svårare än att jag slänger ner några kvistar malört i en flaska och låter stå ett tag. Sedan spär jag ifall det blir för starkt. Några droppar honung och lite pressad citron sätter extra piff på den!
Recept på pors mottages gärna. Jag gillar Aalborgs Pors men har aldrig satt någon själv.
Recept på pors mottages gärna. Jag gillar Aalborgs Pors men har aldrig satt någon själv.
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Porsen är självklar
Tag en kvist torkad Pors med ca 10-15 blad, g.ärna även kottar, två sockerbitar och 30 cl sprit ca 40-45% och låt dra 1-2 veckor, tills en något grön ton syns. Skaka ibland.
Sila av och späd till 50-70 cl med sprit (35-40%) utefter hur stark porskaraktär du önskar. Söta ev med lite sockerlag.
Servera snapsen sval, men inte iskall. Passar som allt i allo på midsommar, men gör sig klart bäst fram på kräftskivan och allra helst kräftfiskepremiären, där mörkret och fukten vid ån blandar sig fint med de träskiga tonerna i denna underbara ört
Tag en kvist torkad Pors med ca 10-15 blad, g.ärna även kottar, två sockerbitar och 30 cl sprit ca 40-45% och låt dra 1-2 veckor, tills en något grön ton syns. Skaka ibland.
Sila av och späd till 50-70 cl med sprit (35-40%) utefter hur stark porskaraktär du önskar. Söta ev med lite sockerlag.
Servera snapsen sval, men inte iskall. Passar som allt i allo på midsommar, men gör sig klart bäst fram på kräftskivan och allra helst kräftfiskepremiären, där mörkret och fukten vid ån blandar sig fint med de träskiga tonerna i denna underbara ört
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
jag lirar på en ny variant av min akvavit , eller rättare sagt på en liten justering av min akvavit .
men nu börjar den bli riktigt bra .
men nu börjar den bli riktigt bra .
- TorstenStenmark
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1021
- Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47
Midsommarsnapsen 2011
Berätta då, karl, vad har du för recept??
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Midsommarsnapsen 2011
va ä du nyfiken ??
de ä ingä märkvärdigt
pyttsa i en skvätt av varje å lätt hä stå ett tag å sila av
nähää de dög altså inte
du vill ha nått exaktare
hmmmm det är ett recept som jag filat på i flera år
kanske min framtida försörjning till och med å så vill du att jag lämnar ut det så här på internet där vem som helst kan kopiera mitt recept .
nääääädu det är hemligt
men du kan få ett annat recept som är jävulskt bra .
om det duger
de ä ingä märkvärdigt
pyttsa i en skvätt av varje å lätt hä stå ett tag å sila av
nähää de dög altså inte
du vill ha nått exaktare
hmmmm det är ett recept som jag filat på i flera år
kanske min framtida försörjning till och med å så vill du att jag lämnar ut det så här på internet där vem som helst kan kopiera mitt recept .
nääääädu det är hemligt
men du kan få ett annat recept som är jävulskt bra .
om det duger
Midsommarsnapsen 2011
ok , ska inte jävlas nå längre
kolla nyårssnapsen 2010/2011
följ mitt recept där men tillsätt ytterligare :
1 tesked dillfrö
1 stjärnanis
ca 25 grovt krossade enbär
men var försiktig så du inte krossar dom för mycket
ska bara delas i 3-4 bitar i princip
kolla nyårssnapsen 2010/2011
följ mitt recept där men tillsätt ytterligare :
1 tesked dillfrö
1 stjärnanis
ca 25 grovt krossade enbär
men var försiktig så du inte krossar dom för mycket
ska bara delas i 3-4 bitar i princip
- TorstenStenmark
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1021
- Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47
Midsommarsnapsen 2011
Såhär, Dan?
Senilgubbeakvavit:
50cl vodka
zest från 1 apelsinoch 1/2 citron
1 vaniljstång
2 tsk anis
3 tsk fänkål
4 tsk kummin
1 tsk dillfrö
1 st stjärnanis
25 st grovt krossade enbär
Låt stå varmt i 48 timmar. Sila av skiten med dubbla kaffefilter två ggr.
10cl essens
10cl sött vin
50cl sprit
1msk socker
Låt stå. Drick. Njut.
Något i den stilen?
Senilgubbeakvavit:
50cl vodka
zest från 1 apelsinoch 1/2 citron
1 vaniljstång
2 tsk anis
3 tsk fänkål
4 tsk kummin
1 tsk dillfrö
1 st stjärnanis
25 st grovt krossade enbär
Låt stå varmt i 48 timmar. Sila av skiten med dubbla kaffefilter två ggr.
10cl essens
10cl sött vin
50cl sprit
1msk socker
Låt stå. Drick. Njut.
Något i den stilen?
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Midsommarsnapsen 2011
jupp den blir underbar
Midsommarsnapsen 2011
har du testat än ??
garanterar att du blir inte besviken
garanterar att du blir inte besviken
- TorstenStenmark
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1021
- Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47
Midsommarsnapsen 2011
Fick jag 4 dagar på mig att göra en akvavit som tar minst 2 dygn att göra?? Satan sån stress. Jag har ju haft fullt upp med valborgsfirande och elände. Får se om jag kan hitta alla kryddor på samma ställe ens. Fråga igen framåt midsommar, då har jag nog hunnit prova.
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Midsommarsnapsen 2011
6 dar , framemot midsommar så har du druckit ur den för länge sen och glömt att den ens smakade nått
- TorstenStenmark
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1021
- Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47
Midsommarsnapsen 2011
Ödmjuk som vanligt
Ska se om jag inte kan ragga upp alla ingredienserna här i Fjollträsk, nu när jag ändå är här. Trots internet som hjälper en hitta affärer och GPS i telefonen som visar en hur långt åt helvete man är, så behöver man ju en urinvånare som kan guida en, för att inte åka vilse i den här betongdjungeln
Stjärnanis (såhär års) och dillfrö är väl det som är svårt att hitta hemma i byn, men det finns kanske i var och varannan mataffär här.
Nog off topic nu. Fler recept finns det väl där ute??
Ska se om jag inte kan ragga upp alla ingredienserna här i Fjollträsk, nu när jag ändå är här. Trots internet som hjälper en hitta affärer och GPS i telefonen som visar en hur långt åt helvete man är, så behöver man ju en urinvånare som kan guida en, för att inte åka vilse i den här betongdjungeln
Stjärnanis (såhär års) och dillfrö är väl det som är svårt att hitta hemma i byn, men det finns kanske i var och varannan mataffär här.
Nog off topic nu. Fler recept finns det väl där ute??
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Midsommarsnapsen 2011
hä finns ju tä å mä hännä i byn
så hä mått full finnäs i kungliga hufvudstaden mä
akta dig för stockholm , enda trevliga med det stället är när man får passera norrtull på väg norrut
annars så är ju nyårssnapsen 2010/2011 inte dum den heller som bas akvavit, den blir relativt lik op i smaken men ändå lite annorlunda pga vanilj och zest .
sen kan man ju modifiera lite efter tycke och smak
så hä mått full finnäs i kungliga hufvudstaden mä
akta dig för stockholm , enda trevliga med det stället är när man får passera norrtull på väg norrut
annars så är ju nyårssnapsen 2010/2011 inte dum den heller som bas akvavit, den blir relativt lik op i smaken men ändå lite annorlunda pga vanilj och zest .
sen kan man ju modifiera lite efter tycke och smak
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 16
- Blev medlem: mån jul 27, 2009 18:18
Midsommarsnapsen 2011
I år tänker jag svänga ihop en med dill/kummin då jag blev lite förtjust i "kallsupen" förra året sedan en med citron/ingefära !
En kryddad snaps är en bra snaps
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster