Midsommarsnapsen 2011
Midsommarsnapsen 2011
Är nog bättre att köra med kuber/flarn/spån om man inte pallar vänta 10 år.
Jag handlar endast från maltmagnus.se och humle.se!
Midsommarsnapsen 2011
Rundare i smaken, inte lika spritig. Sedan så framträder congacen och eken.dan610324 skrev:hur skulle du beskriva skillnaden mellan den och en vanlig OP ??
Är väll inte så bra på att tala om vad det smakar, mer än att det är gott..
Har väll supit sönder hjärnan. (irjaironi)
Midsommarsnapsen 2011
Fan vet, tiden i sig är ju en viktig faktor.Sezzi skrev:Är nog bättre att köra med kuber/flarn/spån om man inte pallar vänta 10 år.
Jag tänkte inte heller att man skulle vänta i tio år innan man smakar på drycken utan att man skulle gå och småtuta lite under tiden. Säg att man fyller en tioliterskagge och att man tappar av en halvliter varje jul.
Kaggarna kostar en hacka så det blir inget billigt brännvin och så måste man husa den där kaggen på lämpligt ställe så visst finns det avigsidor, men tänk vilken trevlig jultradition man har skaffat sig.
Midsommarsnapsen 2011
jupp håller med där
själva tiden i sig självt är nog faktiskt en avgörande faktor
men det kanske räcker med en något kortare tid när man kör i små 25 liters fat kontra 250 liters
anliggningsytan per liter blir ju större med mindre fat
men tror inte att man kan forcera åldrandet för mycket
men 8 år kanske räcker
i vilket fall som helst så vore det trevligt att testa
1-2 fat med midsommarsnaps vore ju inte kattskit att ha till midsommar 2021
skulle man lägga näsan i vädret så blir ju grabben glad i alla fall
själva tiden i sig självt är nog faktiskt en avgörande faktor
men det kanske räcker med en något kortare tid när man kör i små 25 liters fat kontra 250 liters
anliggningsytan per liter blir ju större med mindre fat
men tror inte att man kan forcera åldrandet för mycket
men 8 år kanske räcker
i vilket fall som helst så vore det trevligt att testa
1-2 fat med midsommarsnaps vore ju inte kattskit att ha till midsommar 2021
skulle man lägga näsan i vädret så blir ju grabben glad i alla fall
Midsommarsnapsen 2011
Ja så är det, man kan inte snabba på åldrandet för mycket, vad jag har läst så måste spriten få mogna med hjälp av syret och angels share mao luftas en del.dan610324 skrev:jupp håller med där
själva tiden i sig självt är nog faktiskt en avgörande faktor
men det kanske räcker med en något kortare tid när man kör i små 25 liters fat kontra 250 liters
anliggningsytan per liter blir ju större med mindre fat
men tror inte att man kan forcera åldrandet för mycket
men 8 år kanske räcker
i vilket fall som helst så vore det trevligt att testa
1-2 fat med midsommarsnaps vore ju inte kattskit att ha till midsommar 2021
skulle man lägga näsan i vädret så blir ju grabben glad i alla fall
Men din idé med 25 liters kaggar har jag tänkt på till whiskyn. men något mindre storlek.
Men nu funderar jag på hyvlade spån istället.. Men en whiskykagge är ju en whiskykagge
Midsommarsnapsen 2011
många luftar ju spriten med en akvariepump för att forcera mognandet. till och med dom kraftiga "damsugarna" som man blåser upp luftmadrasser har används. men då kanske det mer handlar om att få bort lite heads.
kanske skulle fungera att köra produkten ett tag i en plastbrännare.
kanske skulle fungera att köra produkten ett tag i en plastbrännare.
Midsommarsnapsen 2011
Skall sätta 5-8 flaskor nu som skall få stå till sig i ett år minst. det är NI som får bestämma nu vad som skall finnas i och dem godaste förslagen väljs och införskaffas till helgen!
ett personligt förslag är att ha i två vaniljstänger, har dock aldrig testat detta själv så det skall bli skoj!
kom med förslag nu!
ett personligt förslag är att ha i två vaniljstänger, har dock aldrig testat detta själv så det skall bli skoj!
kom med förslag nu!
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Pors, för i h**vete
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
dem blommorna har väll redan slagit ut för i år eller?Odqvist skrev:Pors, för i h**vete
Midsommarsnapsen 2011
citron + honung
JÄSNING
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
Midsommarsnapsen 2011
midsommarsnapsen här är inte så dum den heller
Re: Midsommarsnapsen 2011
jaha är det någon som har börjat fundera över nån ny snaps till midsommar än ??
Re: Midsommarsnapsen 2011
Den börjat vi tänka på i juni och handlar på bolaget för vi inte var ute i tid
Senast redigerad av Kabben, redigerad totalt 1 gång.
Re: Midsommarsnapsen 2011
dags nu då , komponera i natt å skriv handlingslista å gå å handla i morgon när du vaknar
sen ä de bara å börja blanda
sen ä de bara å börja blanda
Re: Midsommarsnapsen 2011
Ja om jag visste hur jag skulle komponera det...!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster