Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Midsommarsnapsen 2011

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Sezzi
Bryggmästare
Inlägg: 972
Blev medlem: tor sep 16, 2010 16:31
Kontakt:

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Sezzi »

Är nog bättre att köra med kuber/flarn/spån om man inte pallar vänta 10 år.
Jag handlar endast från maltmagnus.se och humle.se!
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Kabben »

dan610324 skrev:hur skulle du beskriva skillnaden mellan den och en vanlig OP ??
Rundare i smaken, inte lika spritig. Sedan så framträder congacen och eken.
Är väll inte så bra på att tala om vad det smakar, mer än att det är gott.. 8)

Har väll supit sönder hjärnan. (irjaironi) :lol:
Användarvisningsbild
Badman
Turbojäsare
Inlägg: 30
Blev medlem: sön aug 28, 2005 2:00

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Badman »

Sezzi skrev:Är nog bättre att köra med kuber/flarn/spån om man inte pallar vänta 10 år.
Fan vet, tiden i sig är ju en viktig faktor.

Jag tänkte inte heller att man skulle vänta i tio år innan man smakar på drycken utan att man skulle gå och småtuta lite under tiden. Säg att man fyller en tioliterskagge och att man tappar av en halvliter varje jul.

Kaggarna kostar en hacka så det blir inget billigt brännvin och så måste man husa den där kaggen på lämpligt ställe så visst finns det avigsidor, men tänk vilken trevlig jultradition man har skaffat sig.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av dan610324 »

jupp håller med där
själva tiden i sig självt är nog faktiskt en avgörande faktor
men det kanske räcker med en något kortare tid när man kör i små 25 liters fat kontra 250 liters
anliggningsytan per liter blir ju större med mindre fat
men tror inte att man kan forcera åldrandet för mycket
men 8 år kanske räcker
i vilket fall som helst så vore det trevligt att testa
1-2 fat med midsommarsnaps vore ju inte kattskit att ha till midsommar 2021 :lol:
skulle man lägga näsan i vädret så blir ju grabben glad i alla fall
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Kabben »

dan610324 skrev:jupp håller med där
själva tiden i sig självt är nog faktiskt en avgörande faktor
men det kanske räcker med en något kortare tid när man kör i små 25 liters fat kontra 250 liters
anliggningsytan per liter blir ju större med mindre fat
men tror inte att man kan forcera åldrandet för mycket
men 8 år kanske räcker
i vilket fall som helst så vore det trevligt att testa
1-2 fat med midsommarsnaps vore ju inte kattskit att ha till midsommar 2021 :lol:
skulle man lägga näsan i vädret så blir ju grabben glad i alla fall
Ja så är det, man kan inte snabba på åldrandet för mycket, vad jag har läst så måste spriten få mogna med hjälp av syret och angels share mao luftas en del.

Men din idé med 25 liters kaggar har jag tänkt på till whiskyn. men något mindre storlek.
Men nu funderar jag på hyvlade spån istället.. Men en whiskykagge är ju en whiskykagge :D
Användarvisningsbild
stillton
Brygguru
Inlägg: 2400
Blev medlem: ons mar 04, 2009 18:20
Utrustning: välutrustad...

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av stillton »

många luftar ju spriten med en akvariepump för att forcera mognandet. till och med dom kraftiga "damsugarna" som man blåser upp luftmadrasser har används. men då kanske det mer handlar om att få bort lite heads.
kanske skulle fungera att köra produkten ett tag i en plastbrännare.
Användarvisningsbild
carta
Finjäsare
Inlägg: 91
Blev medlem: tis maj 10, 2011 17:11

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av carta »

Skall sätta 5-8 flaskor nu som skall få stå till sig i ett år minst. det är NI som får bestämma nu vad som skall finnas i och dem godaste förslagen väljs och införskaffas till helgen!
ett personligt förslag är att ha i två vaniljstänger, har dock aldrig testat detta själv så det skall bli skoj!

kom med förslag nu!
Användarvisningsbild
Odqvist
Moderator
Inlägg: 1952
Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
Utrustning: BIAB, Fatanläggning
Ort: Falkenberg

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Odqvist »

Pors, för i h**vete :lol:
Energiingenjör - Elkraft & VVS

Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Användarvisningsbild
carta
Finjäsare
Inlägg: 91
Blev medlem: tis maj 10, 2011 17:11

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av carta »

Odqvist skrev:Pors, för i h**vete :lol:
dem blommorna har väll redan slagit ut för i år eller?
Hodja
Föredetta moderator
Inlägg: 474
Blev medlem: tis mar 30, 2010 11:12

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Hodja »

citron + honung
JÄSNING


BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av dan610324 »

midsommarsnapsen här är inte så dum den heller :lol:
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Re: Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av dan610324 »

jaha är det någon som har börjat fundera över nån ny snaps till midsommar än ??
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Re: Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Kabben »

Den börjat vi tänka på i juni och handlar på bolaget för vi inte var ute i tid ;)
Senast redigerad av Kabben, redigerad totalt 1 gång.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Re: Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av dan610324 »

dags nu då , komponera i natt å skriv handlingslista å gå å handla i morgon när du vaknar
sen ä de bara å börja blanda
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Re: Midsommarsnapsen 2011

Inlägg av Kabben »

Ja om jag visste hur jag skulle komponera det...!
8)
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster