Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hemgjord Baja Päron

Egentillverkade och köpes-likörer
Joseph Sheridan
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: ons sep 09, 2009 23:10

Hemgjord Baja Päron

Inlägg av Joseph Sheridan »

Hej hopp alla entusiaster!

Jag har följt forumet och ofta hittat både värdefull kunskap och bra tips.

Som nyregistrerad tänkte jag nu själv bidra med ett litet egenkomponerat recept för er som gillar Cream liqueurs.

Detta recept skall efterlikna Baja Päron (Tequila & Pear Cream), något som tyvärr inte finns som essens/fill up mig veterligen. Vad jag kan se på forumet/Google så har ingen testat detta tidigare.

Detta är första försöket och jag medger att ingredienserna är måttade lite mellan tummen och pekfingret, men resultatet blev faktiskt rejält över förväntan. riktigt nära originalet. Jag ska finjustera så småningom, och det vore roligt om någon intresserad ger feedback eller vidareutvecklar receptet.

Essenserna beställde jag från [url]http:/www.borgebykryddgard.se[/url]

Recept:
ca: 2-2,5 dl Tequila (jag blandade på Limpans MEXICAN-essens)
3,5 dl grädde
1½ dl kondenserad mjölk (söt, används i bakverk)
ca: 15-20 droppar Päronessens
5 droppar Pistageessens
1 tsk Vanilj Likör 43-essens (alt. vanlig vaniljessens från bakhyllan)
Grön hushållsfärg

1. Mixa/vispa försiktigt samman grädde och kondenserad mjölk.
2. droppa i päron+pistage+vaniljessenserna och blanda om. Gå gärna försiktigt fram och smaka av lite tills du känner dig nöjd.
3. Gör likadant med den gröna hushållsfärgen tills önskad "grönhet" är uppnådd. 5-10 droppar bör räcka för att likna originalet.
4. Blanda önskad mängd Tequila i en flaska och fyll sedan upp med päronblandningen. Använder du en tomflaska från typ Zeta Olivolja så har du efterliknat originalet även i detta hänseende.

Förvara i kylen. Den bör hålla sig ett par veckor utan problem.

Ett tips är att spara lite av creamblandningen och göra milkshakes till barnens helgmys...

Ha det så länge!
Användarvisningsbild
Giz
Bryggmästare
Inlägg: 276
Blev medlem: tis aug 24, 2010 0:29

Re: Hemgjord Baja Päron

Inlägg av Giz »

Nån som testat detta å kan ge en andra åsikt om hur resultatet står sig mot orginalet?
Vore ju kanonbra om man kunde göra denna läckerhet själv, då orginalet är snordyrt på bolaget.
Skriv svar

Återgå till "Likörer"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster