Jeg har gjort denne, och den er jette bra
http://www.popsugar.com/food/12-Days-Ed ... ua-2624013
Kaffelikör / Kahlua-recept?
- Tiax
- Färsk jäst
- Inlägg: 22
- Blev medlem: lör feb 02, 2013 19:46
- Ort: Hillbilly City (Denmark)
- Kontakt:
Re: Kaffelikör / Kahlua-recept?
I'm an old poor hillbilly redneck country boy, Started out with nothing and still got most of it left.../i]
http://www.olskool.radio12345.com
http://www.olskool.radio12345.com
Re: Kaffelikör / Kahlua-recept?
Gör ett litet trådlyft .
Har provat två varianter av denna.
Variant 1:
Tog det jag hade hemma
2.5 dl espresso (Nespresso maskin med 5 av Lidls starkaste kapslar)
2.5 dl rörsocker, även detta från Lidl
0.75 tesked ekologiskt bourbon vaniljpulver
2.5 dl brännvin ~40%
Rörde ut sockret i espresson tills det löste sig och blandade sedan i spriten och vaniljpulver. Smakar riktigt bra efter att det fått dra några dagar. Vaniljpulver löser sig däremot inte så man får leva med att det blir kvar lite rester i botten på glaset eller sila bort det efter några dagars lagring. I en white russian smakar det lika bra eller bättre än originalet.
Håller på att koka originalreceptet i den här tråden nu för att jämföra. Har en fråga dock, varför ska kaffet och sockerlagen sjuda en halvtimme? För att reducera den eller av någon annan anledning?
Tack till ProViva för ett bra recept
Har provat två varianter av denna.
Variant 1:
Tog det jag hade hemma
2.5 dl espresso (Nespresso maskin med 5 av Lidls starkaste kapslar)
2.5 dl rörsocker, även detta från Lidl
0.75 tesked ekologiskt bourbon vaniljpulver
2.5 dl brännvin ~40%
Rörde ut sockret i espresson tills det löste sig och blandade sedan i spriten och vaniljpulver. Smakar riktigt bra efter att det fått dra några dagar. Vaniljpulver löser sig däremot inte så man får leva med att det blir kvar lite rester i botten på glaset eller sila bort det efter några dagars lagring. I en white russian smakar det lika bra eller bättre än originalet.
Håller på att koka originalreceptet i den här tråden nu för att jämföra. Har en fråga dock, varför ska kaffet och sockerlagen sjuda en halvtimme? För att reducera den eller av någon annan anledning?
Tack till ProViva för ett bra recept
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster