bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Aktuellt datum och tid: mån apr 24, 2017 19:04

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: fre jan 09, 2015 20:21 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Någon som prövat eller sitter på något recept?
tänk er en härlig bacon nubbe!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre jan 09, 2015 20:26 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön jan 04, 2015 15:27
Inlägg: 90
Utrustning: Plastis
Flerpen skrev:
Någon som prövat eller sitter på något recept?
tänk er en härlig bacon nubbe!


Har bara en känsla av att det där kan vara farligt. Vet inte om fettet ifrån baconen härsknar även om det ligger i sprit efter en tid.. Väldigt kort bäst före datum rekommenderas

Men teoretiskt.. ett par bitar hårdstekta bacon i en burk i en timma borde nog göra susen


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre jan 09, 2015 22:21 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Jo, men om man silar bort det man låter dra i spriten så borde man få bott fettet också.

Man skulle kanske kunna linda in en ekbit i bacon, slå in den i folie och rosta den. Sedan så lagrar man spriten tillsammans med den (kanske tom med baconen fortfarande kvar).

Vad tror ni?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jan 22, 2015 14:21 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön sep 14, 2008 6:57
Inlägg: 71
Varför inte slänga en hel julskinka i sprit ?? Eller en höna ? Eller några fläskkotletter ? Nej , jag skojar bara men , om det är bara röksmaken du söker , så finns det rökarom att köpa , som inte läker ut fett .
http://www.recepthjalpen.se/rokarom.html


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jan 22, 2015 17:25 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Nä, röksmaken är jag inte ute efter. Det är bacon jag vill ha!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: lör jan 24, 2015 1:32 
Offline
Finjäsare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 25, 2012 19:26
Inlägg: 64
Ort: i Skogen
Vad sitter det i? Det är väl bara att sätta igång och experimentera dig fram! :idea: Friskt vågat...

_________________
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: lör jan 24, 2015 11:33 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons apr 09, 2008 17:06
Inlägg: 1679
Ort: centrala storskogen
"teknik-magasinet" har en hel del produkter med just baconsmak.
Det kanske går att använda nån av dom som smaksättare ?.

_________________
Sprit löser mycket, men inte problem..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: lör jan 24, 2015 11:44 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Ska kolla in det.

Tack för tippsen, nlir experiment verkstad nån helg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 25, 2015 20:03 
Offline
Finjäsare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis dec 25, 2012 19:26
Inlägg: 64
Ort: i Skogen
Håll oss gärna uppdaterade av ditt experimenterande!

_________________
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre mar 27, 2015 17:41 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön mar 08, 2015 10:47
Inlägg: 97
Det finns bacon-essens att köpa. Såg till och med att det säljs vodka med baconsmak redan ...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön apr 19, 2015 8:27 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön feb 02, 2014 22:57
Inlägg: 33
Bacon bourbon är det man skall göra!
Kolla upp avsnittet av Filip och Fredrik har Edward Blom som gör bacon old fashion åt dem.
Jag har gjort bacon bourbon på en flaska jim beam. Serverades på min 30-års fest. Till och med vegetarianen drack och tyckte det var gott. Flaskan gick åt så att säga.
Och oroa er inte för att fettet härsknar, det kan stå väldigt länge i rumstemperatur innan det härsknar.

Jag gjorde så här...
Stekte tre paket ekologiskt bacon och sparade fettet.
Lät fettet svalna lite.
Blandade fett och bourbon i en burk.
Enligt receptet jag följde skulle spriten stå i rumstemperatur men hustrun förordade kylen så den hamnade där. Skakade så varje gång jag öppnade kylen och lät stå i kanske tre dagar eller så.
Silade av i kaffefilter till orginalflaskan.
Avnjöt!
Det är en mycket mer komplex smak än om man bara har flytande rök i.

Väl värt att testa om man gillar bacon och har några vänner som kommer över på grill.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön apr 19, 2015 8:32 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Det ska jag pröva!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 10, 2016 2:23 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Inlägg: 561
Ort: Halmstad
Utrustning: Damejeanne
Om man vill ha en mer grytig smak kan ni pröva köttfond/buljong.
Kom att tänka på det för att det finns en drink som heter Bull'seye.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 10, 2016 19:27 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Inlägg: 685
Utrustning: koppar
Har prövat att göra så men tycker inte att det blev speciellt bra. Nästa gång jag rostar ekstavar så ska jag linda in några i bacon.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis dec 27, 2016 20:20 
Offline
Newbie

Blev medlem: sön dec 11, 2016 13:33
Inlägg: 1
Min kusin producerar en vodka som heter Baconvodka...


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Cricka, Google [Bot], MSNbot Media


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013