Helt klart historisk!
Lite nostalgi och åter få uppleva lukten av General Lös och en kokande apparat som på 80-talet när man var barn och far kokade sprit till kräftskivan på labben. Sen är det kul och mixtra med lite olika smaker osv.
Personliga inriktningar - Vilken typ av bryggare är du?
- BertilBarkbit
- Finjäsare
- Inlägg: 59
- Blev medlem: fre jun 13, 2014 9:11
- Utrustning: VM CM Kolonn
- Ort: Rävemåla Kohage
- HackKing
- Bryggmästare
- Inlägg: 284
- Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
- Utrustning: FastFerment
- Ort: I din dator
Re: Personliga inriktningar - Vilken typ av bryggare är du?
Alla tre sista;
Ekonomisk - brygger ju delvis förstås för att det blir billigt, men dricker inte mäsk för den skull. Hellre i stilen "mikrobrygg för priset av bulk".
Perfektionist - ja, men utan att göra det för invecklat. Extremt noga med hygienen men gör inte mina egna etiketter heller.
Kreatör - kan ibland göra nån vildare sats av billigare extrakt, t.ex. äppel- eller chiliöl.
Ekonomisk - brygger ju delvis förstås för att det blir billigt, men dricker inte mäsk för den skull. Hellre i stilen "mikrobrygg för priset av bulk".
Perfektionist - ja, men utan att göra det för invecklat. Extremt noga med hygienen men gör inte mina egna etiketter heller.
Kreatör - kan ibland göra nån vildare sats av billigare extrakt, t.ex. äppel- eller chiliöl.
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Personliga inriktningar - Vilken typ av bryggare är du?
Jag är nog helt klart kreatör men på ett ekonomiskt och perfektionistiskt sätt. Ekonomisk för att man är fattig student och det helt enkelt inte skulle vara möjligt om jag inte sparade på allt och perfektionist för att jag ändå har någon slags värdighet i allt jag gör, vill inte sälja skitprodukter.
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Re: Personliga inriktningar - Vilken typ av bryggare är du?
Absolut kreatör!
Konstnärlig, impulsiv och avskyr att följa recept. Går på känslan lite för ofta, älskar att klura ihop nya maträtter med mer eller oväntade ingredienser. Brukar bli bra.
Har precis satt min första must på jäsning till cider. Om det nu blir cider, tänkte att socker nog behövdes så jag gjorde sockerlag innan Oechslemätning. 1050 före sockerlag, beräknat till 1066 efter sockerlagen... Går nog mot strömmen och jässtoppar när det jäst klart eftersom jag vill kunna eftersöta med socker. Lär väl bli runt 10% alkohol, funderar på att ta hälften/hälften av cider (eller vin eller vad det blir) och färskpressad must för lite kul smaksättning. Det var ju det där med att följa recept... Antecknar dock noggrannt!
Konstnärlig, impulsiv och avskyr att följa recept. Går på känslan lite för ofta, älskar att klura ihop nya maträtter med mer eller oväntade ingredienser. Brukar bli bra.
Har precis satt min första must på jäsning till cider. Om det nu blir cider, tänkte att socker nog behövdes så jag gjorde sockerlag innan Oechslemätning. 1050 före sockerlag, beräknat till 1066 efter sockerlagen... Går nog mot strömmen och jässtoppar när det jäst klart eftersom jag vill kunna eftersöta med socker. Lär väl bli runt 10% alkohol, funderar på att ta hälften/hälften av cider (eller vin eller vad det blir) och färskpressad must för lite kul smaksättning. Det var ju det där med att följa recept... Antecknar dock noggrannt!
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst