tillsatt socker

Augusti 13th, 2009 by bten

Nu har jag tillsatt sockret. Då fick man användning för den gamla vedspisen,bra ös i den. Om man ska säga något om ölet så smakar det ganska likt äppelmos än så länge. Nu ska det stå i tre dagar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

äppel öl

Augusti 10th, 2009 by bten

Nu är jag igång med min första äpple brygd förs ut i test är äpple ölen.

Gör så här

Tvätta äpplena och skär dem i bitar. Använd både skal och kärnor.

Koka upp vattnet och häll det över äpplena. Låt dem stå och svalna och ställ dem sedan att dra på sval plats i 3 dygn. Sila ifrån saften och koka upp den med sockret i 5 min. Skumma väl. Låt saften bli ljummen och blanda sedan i den upplösta jästen. Låt detta jäsa i 3 dagar, skumma väl och tappa upp på buteljer. Stoppa i 4 - 5 russin i varje flaska så mousserar det litet.

Färdigt att dricka efter 1 vecka.

Använd inte för mogna äpplen. Avsmaka hur sött du vill ha det när du tillsätter sockret. Ja det verkar enkelt. Jag ska tillsätta socker i morgon