av Öbo » tor feb 01, 2018 20:32
En till fråga:
Hur lätt är det att överdosera med sorbisat & campden? Det står 1g/10L
Jag hade 7L vin som jag skulle avbrytas, strödde på en halv tesked vardera, och ställde ut på balkongen runt 0'c.
Tog in efter någon dag och det var fortfarande liv enligt jäsröret, upprepade proceduren och fick den avbruten.
Nu luktar/smakar det väldigt mycket svavel istället, Farligt? Försvinner det av lagring eller luftning?
(jag hällde upp ett glas och lade i några kopparmynt, det avtog då lite)
En till fråga:
Hur lätt är det att överdosera med sorbisat & campden? Det står 1g/10L
Jag hade 7L vin som jag skulle avbrytas, strödde på en halv tesked vardera, och ställde ut på balkongen runt 0'c.
Tog in efter någon dag och det var fortfarande liv enligt jäsröret, upprepade proceduren och fick den avbruten.
Nu luktar/smakar det väldigt mycket svavel istället, Farligt? Försvinner det av lagring eller luftning?
(jag hällde upp ett glas och lade i några kopparmynt, det avtog då lite)