av konserven » mån maj 08, 2017 23:32
Än så länge var det väldigt liten syra, trodde och hoppades på lite mer. Känner av brettanomyces mer, dock inte för mycket.
Nu efter jag smakat och det kommit in mer luft har det blivit liten om synlig aktivitet igen. ska vänta en månad eller två innan nästa provsmak för att se om denna luftning räcker.
Enligt en bok ska ekplugg vara bra på att ge rätt syremängd för denna öltyp. Jag fyllde upp damaejanen bra upp i halsen för att minska luft och använder gummiplugg så verkar som det blivit för dåligt luftad.
Btw hade gärna haft något mer sötma i den, antar att frukten inte kommer lämna kvar jättestor mängd restsötma?. Kan det funka att koka ur en liten mängd crystallmalt när frukten ändå ska i eller riskerar man något på det?.
Vill inte riskera något.
Iofs kanske är en dålig ide då det inte rymmer så mycket.
Än så länge var det väldigt liten syra, trodde och hoppades på lite mer. Känner av brettanomyces mer, dock inte för mycket.
Nu efter jag smakat och det kommit in mer luft har det blivit liten om synlig aktivitet igen. ska vänta en månad eller två innan nästa provsmak för att se om denna luftning räcker.
Enligt en bok ska ekplugg vara bra på att ge rätt syremängd för denna öltyp. Jag fyllde upp damaejanen bra upp i halsen för att minska luft och använder gummiplugg så verkar som det blivit för dåligt luftad.
Btw hade gärna haft något mer sötma i den, antar att frukten inte kommer lämna kvar jättestor mängd restsötma?. Kan det funka att koka ur en liten mängd crystallmalt när frukten ändå ska i eller riskerar man något på det?.
Vill inte riskera något.
Iofs kanske är en dålig ide då det inte rymmer så mycket.