Har inte haft nå problem med att jag har fått slänga nåt.
Har gjort 2 batcher varav den ena jäst i matkällare håller ca 10-12 grader och efter jäsningen är klar väntade typ 1 vecka efter att jäsningen slutat tog mer än 2 minuter för bubblingen i jäsröret.
tappade om mjödet och skakade ur kolsyran och lagrar den på 10 liters svagdrickaflaska med patentkork. detta mjödet är version 2 har använt 4kg honung till 10 liter vatten ca 10% igt mjöd.
Ska låta det mogna lite till nere i matkällaren par månader till för att få ut mer honungssmak.
Batch 1 har jag på en 10 liters plastdunk och är gjort på 3 kg honung. jäste i rumstemperatur ca 22 grader varm lägenhet kan jag minst säga. för att sedan lagra i källarutrymmet skakade ur kolsyran och hävde den på sagda plastdunk. mycket mer lik den alkoholsvagare mjöd so jag provade tidigare. håller ca 8% denna och smakar gott i mitt tycke.
Huruvida jag har gjort rätt för att få ett äkta mjöd vet jag inte men finner massa matnyttig information på detta forum.
Prova dig fram och långlagra ej på jäskärl då det lätt kan bli infektioner då.
Sluta aldrig att prova fram nya metoder
Har inte haft nå problem med att jag har fått slänga nåt.
Har gjort 2 batcher varav den ena jäst i matkällare håller ca 10-12 grader och efter jäsningen är klar väntade typ 1 vecka efter att jäsningen slutat tog mer än 2 minuter för bubblingen i jäsröret.
tappade om mjödet och skakade ur kolsyran och lagrar den på 10 liters svagdrickaflaska med patentkork. detta mjödet är version 2 har använt 4kg honung till 10 liter vatten ca 10% igt mjöd.
Ska låta det mogna lite till nere i matkällaren par månader till för att få ut mer honungssmak.
Batch 1 har jag på en 10 liters plastdunk och är gjort på 3 kg honung. jäste i rumstemperatur ca 22 grader varm lägenhet kan jag minst säga. för att sedan lagra i källarutrymmet skakade ur kolsyran och hävde den på sagda plastdunk. mycket mer lik den alkoholsvagare mjöd so jag provade tidigare. håller ca 8% denna och smakar gott i mitt tycke.
Huruvida jag har gjort rätt för att få ett äkta mjöd vet jag inte men finner massa matnyttig information på detta forum.
Prova dig fram och långlagra ej på jäskärl då det lätt kan bli infektioner då.
Sluta aldrig att prova fram nya metoder :D :D