Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Vad gör min glögg

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Vad gör min glögg

Re: Vad gör min glögg

av latmasken » tor dec 01, 2016 13:17

25% kan man ju i princip inte uppnå genom jäsning, då måste du tillsätta nån sprit också?

Re: Vad gör min glögg

av Skyldig » tor dec 01, 2016 12:26

Vi gör vår glögg på 3 kg röda och 3 kg svarta vinbär, 8 kg socker och glögg kryddor. 25% åtminstone visar vinmätaren det, det blir den på 25L.
Smakar utmärkt fint.

Re: Vad gör min glögg

av Häxbryggaren » tis nov 29, 2016 21:10

Vad är OE ? En glögg ska väl vara rätt söt ca 30 0E kanske är lagomt. Glöggen behöver säkert mogna oxå kanske blir bra till nästa jul :wink:

Vad gör min glögg

av MrFinkel » sön nov 27, 2016 18:51

Länge sedan jag var i på forumet, många nya användare ser jag :D

Mod får flytta tråden om den hamnat galet :thumbup:

Men nu till saken, jag gjorde en glögg med detta recept.
5L svagdricka
2kg socker
50gr söt jäst
500g russin
3 påsar kryddnejlikor
1 påse kardemummakärnor
3 kanelstänger
5cm ingefära
5st skalade potatisar.


Men nu efter 3 veckor när jag tappade det från jästkärlet till en 10L glasdamejeanne så smakar det ovanligt surt, lukten är där men smaken är som billigt rödvin...
Vad kan detta bero på, har det inte jäst ut tillräckligt, kan det behövas mer socker?

Mvh
MrFinkel

Upp