av MrFinkel » sön nov 27, 2016 18:51
Länge sedan jag var i på forumet, många nya användare ser jag
Mod får flytta tråden om den hamnat galet
Men nu till saken, jag gjorde en glögg med detta recept.
5L svagdricka
2kg socker
50gr söt jäst
500g russin
3 påsar kryddnejlikor
1 påse kardemummakärnor
3 kanelstänger
5cm ingefära
5st skalade potatisar.
Men nu efter 3 veckor när jag tappade det från jästkärlet till en 10L glasdamejeanne så smakar det ovanligt surt, lukten är där men smaken är som billigt rödvin...
Vad kan detta bero på, har det inte jäst ut tillräckligt, kan det behövas mer socker?
Mvh
MrFinkel
Länge sedan jag var i på forumet, många nya användare ser jag :D
Mod får flytta tråden om den hamnat galet :thumbup:
Men nu till saken, jag gjorde en glögg med detta recept.
5L svagdricka
2kg socker
50gr söt jäst
500g russin
3 påsar kryddnejlikor
1 påse kardemummakärnor
3 kanelstänger
5cm ingefära
5st skalade potatisar.
Men nu efter 3 veckor när jag tappade det från jästkärlet till en 10L glasdamejeanne så smakar det ovanligt surt, lukten är där men smaken är som billigt rödvin...
Vad kan detta bero på, har det inte jäst ut tillräckligt, kan det behövas mer socker?
Mvh
MrFinkel