Praktiskt att det redan finns en tråd om just det jag undrar över
Har också funderingar kring eftersötning och att kolsyra.
Eftersötning, vad jag har förstått så gäller det att ha något som inte jäser, har sett två alternativ i tråden. Finns det fler?
laktos - ej aktuellt för min del, tål ju inte mjölk även om det ju inte är just laktosen jag reagerar på. (oklart vad jag inte tål, gissar på mjölkprotein men jag undviker laktos i vilket fall)
stevia - gissar att jag får prova med att köpa några steviasötade drycker bara för att se hur jag reagerar. Är liksom känslig för allt utom socker men har inte testat stevia. Sett till hur mycket stevia som behövs i cidern, någon idé om "steviahalt" i dryck att testa?
aspartam - är ju mycket använt, jag tål det absolut inte och tur är väl det, för mig är aspartam = nervgift...
xylitol (björksocker) - det tål jag inte heller men kanske kan vara en idé för trådskaparen?
Få jäsning att avstanna så att sötningsmedlet inte jäser (måste väl vara efter att man kolsyrejäst, kan man tillsätta sötning efter kolsyrejäsning?):
köra i diskmaskin - jo, diskmaskin finns. Är väl främst en fråga om vad man har för flaskor, knappast PET
lägga i ugnen - min egen idé, borde inte det funka lika bra? förutsatt att man har rätt flaskor? Antingen liggande på galler eller stående i vattenbad om det kanske är bättre? Borde inte det vara ett alternativ? Temperatur och tid?
Tja, det var mina funderingar.
Hur påverkas smaken av de olika alternativen?
Mvh Cissi
PS. Såg att det fanns någon gammal tråd ang val av flaskor (såpass gammal att länkarna inte funkar). Tänkte väcka liv i den och länka till de flaskalternativ jag kan hitta. Borde vara en diskussion som intresserar många? DS.