Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Utrustning för att brygga stora öl?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Utrustning för att brygga stora öl?

Re: Utrustning för att brygga stora öl?

av Knox » fre aug 26, 2016 16:59

Det går nog bra men se till att läsa instruktionerna för jästen

Re: Utrustning för att brygga stora öl?

av Jazze » fre aug 26, 2016 12:10

Receptet är inte helt klart än.
Allt är väldigt mycket i planeringsstadiet.
Jag har ett 60l kokkärl, en 25L Biltema (lakvatten) och igår köpte jag mig en 40l mäsktunna.
Kommer mäska i nya tunna och biabgrytan, laka ur båda ner i lämplig hink, föra tillbaka biabgrytan för långkok.
Maltnota består just nu av 14kg paleale, 500g cookiemalt,500g chokladrågmalt och någon karamellmalt som inte är bestämd än (120L troligen).
DME om jag inte får upp ögonen tillräckligt
Å jäkla massa chinook.
Mäska runt 69C

Hoppas på att kunna brygga i oktober.
Räknar med lång lagrindstid innan den är bra

Re: Utrustning för att brygga stora öl?

av Knox » tor aug 25, 2016 8:15

Kan du inte skriva ut hela receptet? Ska du mäska 15kgoch tillsätta extrakt?

Re: Utrustning för att brygga stora öl?

av Jazze » ons aug 24, 2016 20:32

WLP099.
Tänkt att tillsättas i 3 omgångar

Re: Utrustning för att brygga stora öl?

av Knox » ons aug 24, 2016 18:37

Av ren nyfikenhet så undrar jag vilken jäst du ska köra? Ett og på runt 1.15-1.16 beroende på effektivitet kan bli svårt för en del jäster. Tillvägagångssättet funkar nog men jag föreslår att du minskar på malten och tillsätter dme/lme som du kokat med lagom mängd vatten vid högkreusen

Utrustning för att brygga stora öl?

av Jazze » ons aug 24, 2016 14:21

Planerar en öl som ska bli ca 20L i jäshinken.
Ca 15kg malt kommer att användas.
Brygger normalt med biab men till denna tänkte jag mäska i två kärl.
Laka ner i ett kokkärl och sen göra 180min kok för att komma ner i rätt volym.

Hur skulle ni ha gjort?

Upp