Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Någon som använder/provat amylase.

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Någon som använder/provat amylase.

Re: Någon som använder/provat amylase.

av Vector » tis nov 21, 2017 21:23

Swedish pride hjälpte mig i Vetevodka-tråden. De polska enzymerna jag köpte funkar som en dröm.

Jäser nu på 100 % omältat bonnavete och det blir sött och jäser fint.

De ska tydligen fungera på typ allt som har stärkelse i sig. :)

Någon som använder/provat amylase.

av Kusken » sön jul 03, 2016 11:08

Är sugen på att prova amylase. Det finns ju olika sorter, en del som funkar vid jästemperatur några vid ca 55 grader och några vid ca 90 grader. Alfa och beta, glukosamylase osv. Nån sorts super amylase som omvandlar 100 prosent stärkelse till socker. Vilket ska man välja? påverkar det smaken. Om jag gör exvis en majsmäsk och omvandlar all stärkelse till jäsbart socker försvinner då en del av majssmaken. Hoppas någon med erfarenhet kan hjälpa mig.

Upp