av Kusken » sön jul 03, 2016 11:08
Är sugen på att prova amylase. Det finns ju olika sorter, en del som funkar vid jästemperatur några vid ca 55 grader och några vid ca 90 grader. Alfa och beta, glukosamylase osv. Nån sorts super amylase som omvandlar 100 prosent stärkelse till socker. Vilket ska man välja? påverkar det smaken. Om jag gör exvis en majsmäsk och omvandlar all stärkelse till jäsbart socker försvinner då en del av majssmaken. Hoppas någon med erfarenhet kan hjälpa mig.
Är sugen på att prova amylase. Det finns ju olika sorter, en del som funkar vid jästemperatur några vid ca 55 grader och några vid ca 90 grader. Alfa och beta, glukosamylase osv. Nån sorts super amylase som omvandlar 100 prosent stärkelse till socker. Vilket ska man välja? påverkar det smaken. Om jag gör exvis en majsmäsk och omvandlar all stärkelse till jäsbart socker försvinner då en del av majssmaken. Hoppas någon med erfarenhet kan hjälpa mig.