Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Kolsyra mjöd??

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Kolsyra mjöd??

Kolsyra mjöd??

av oscarahlström » tis maj 24, 2016 22:28

Hejsan.

Har precis satt en sats på 25 liter. Jag har aldrig testat att göra kolsyrat mjöd men blev lite sugen nu. Hur ska jag gå till väga? Brukar inte eftersöta mina satser utan jäsa ut till rätt sötma direkt. Men är det jässtop och eftersötning som måste till nu?

Tänkte bara testa kolsyra typ två en liters flaskor. Kan jag tappa över till flaskorna innan jag sätter i jäststop och låta dom lagras nere i källaren? Fast då jäser väl jästen fortfarande och flaskan kan sprängas?

Eller kan jag tappa över till en 5 liters behåller och låta den jäsa ut och eftersöta och tappa upp o lagras. Blir det kolsyra då?

Tacksam för svar från nån som kan :)

Upp