Hejsan.
Har precis satt en sats på 25 liter. Jag har aldrig testat att göra kolsyrat mjöd men blev lite sugen nu. Hur ska jag gå till väga? Brukar inte eftersöta mina satser utan jäsa ut till rätt sötma direkt. Men är det jässtop och eftersötning som måste till nu?
Tänkte bara testa kolsyra typ två en liters flaskor. Kan jag tappa över till flaskorna innan jag sätter i jäststop och låta dom lagras nere i källaren? Fast då jäser väl jästen fortfarande och flaskan kan sprängas?
Eller kan jag tappa över till en 5 liters behåller och låta den jäsa ut och eftersöta och tappa upp o lagras. Blir det kolsyra då?
Tacksam för svar från nån som kan
Hejsan.
Har precis satt en sats på 25 liter. Jag har aldrig testat att göra kolsyrat mjöd men blev lite sugen nu. Hur ska jag gå till väga? Brukar inte eftersöta mina satser utan jäsa ut till rätt sötma direkt. Men är det jässtop och eftersötning som måste till nu?
Tänkte bara testa kolsyra typ två en liters flaskor. Kan jag tappa över till flaskorna innan jag sätter i jäststop och låta dom lagras nere i källaren? Fast då jäser väl jästen fortfarande och flaskan kan sprängas?
Eller kan jag tappa över till en 5 liters behåller och låta den jäsa ut och eftersöta och tappa upp o lagras. Blir det kolsyra då?
Tacksam för svar från nån som kan :)