av happymealer » sön feb 21, 2016 14:49
Jag har använt både ekens 7dagars chateau (stavning?) vitt och rött. Båda blev förvånadsvärt goda.
Jag tillsatte endast socker för att få ungefär 8,5% alkohol. Eftersötade också med någon deciliter socker efter utjäsning och jässtopp.
Det står att satsen ger 20L. Men jag tillsatte bara vatten till 16 eller 17L.
Jästen som följde med använde jag också.
Smakade en flaska ungefär varannan, var tredje vecka från att det var klart. 3månaders lagring kändes perfekt. Kanske blev det bättre med tiden. Men jag kände ingen större skillnad efter de tre månaderna iaf.
Nu vet jag inte om det är samma vin du använt. Men så gick det för mig. Kanske smakade det lite alkohol alldeles vid jässtoppen. Men det försvann efter första två veckorna.
Skickat från min SM-T320 via Tapatalk
Jag har använt både ekens 7dagars chateau (stavning?) vitt och rött. Båda blev förvånadsvärt goda.
Jag tillsatte endast socker för att få ungefär 8,5% alkohol. Eftersötade också med någon deciliter socker efter utjäsning och jässtopp.
Det står att satsen ger 20L. Men jag tillsatte bara vatten till 16 eller 17L.
Jästen som följde med använde jag också.
Smakade en flaska ungefär varannan, var tredje vecka från att det var klart. 3månaders lagring kändes perfekt. Kanske blev det bättre med tiden. Men jag kände ingen större skillnad efter de tre månaderna iaf.
Nu vet jag inte om det är samma vin du använt. Men så gick det för mig. Kanske smakade det lite alkohol alldeles vid jässtoppen. Men det försvann efter första två veckorna.
Skickat från min SM-T320 via Tapatalk