av Charlie's Nubbe » mån dec 31, 2012 17:48
Reggade mig på detta forum för någon vecka sedan för att få lite tipps om kryddning. MEN jag hittade ännu mer intressant information!
Under min tid som univeristetstudent så fanns det en FOA-brännare som bytte rum/användare en gång i veckan på studentboendet och den kallades för "Otto". Till den fanns det ett kärl bestående av två st. ihopsvetsade degbunkar på 4 l. vardera. Man fick ut 60 -65% fulsprit som sedan spädes med vatten och kolades i ett 40 mm. plaströr på 2m. Av 25 lit. mäsk fick man ett slutresultat på ca: 6.5 lit. sprit på 40%
Jag har nu klickat runt här på Bryggforum och sett att en del har satt sin Foa på toppen av ett 1.5 m kolonnrör, fyllt med skurbollar och lyckats med att få ut ett betydligt starkare destilat. Är det möjligt att få ut så strakt som 96% från en FOA med hjälp av ett kolonör?
Reggade mig på detta forum för någon vecka sedan för att få lite tipps om kryddning. MEN jag hittade ännu mer intressant information!
Under min tid som univeristetstudent så fanns det en FOA-brännare som bytte rum/användare en gång i veckan på studentboendet och den kallades för "Otto". Till den fanns det ett kärl bestående av två st. ihopsvetsade degbunkar på 4 l. vardera. Man fick ut 60 -65% fulsprit som sedan spädes med vatten och kolades i ett 40 mm. plaströr på 2m. Av 25 lit. mäsk fick man ett slutresultat på ca: 6.5 lit. sprit på 40%
Jag har nu klickat runt här på Bryggforum och sett att en del har satt sin Foa på toppen av ett 1.5 m kolonnrör, fyllt med skurbollar och lyckats med att få ut ett betydligt starkare destilat. Är det möjligt att få ut så strakt som 96% från en FOA med hjälp av ett kolonör?