av Swedish Pride » tor dec 07, 2017 22:46
det är få som skulle bråka med majs utan att vara van vid att mäska. Majs måste kockas i en timme under omrörning, att göra det utan enzymer e ett jävla jobb, det blir som gröt.
du kan anvönda malt under kockningen, blir lättare då, men fortfarande bra jobbigt.
30% Vete malt skall kunna konventera all stärkelse i veten och majsen, rent mattematiskt så ska det gå ner till 25-20%.
viktigt att du maler ner majen till så små bitar som du kan, inte riktigt mjöl med typ som sandkorn.
det är få som skulle bråka med majs utan att vara van vid att mäska. Majs måste kockas i en timme under omrörning, att göra det utan enzymer e ett jävla jobb, det blir som gröt.
du kan anvönda malt under kockningen, blir lättare då, men fortfarande bra jobbigt.
30% Vete malt skall kunna konventera all stärkelse i veten och majsen, rent mattematiskt så ska det gå ner till 25-20%.
viktigt att du maler ner majen till så små bitar som du kan, inte riktigt mjöl med typ som sandkorn.