Första batchen har jäst färdigt. Silade idag och dumoade över dravet i en hink och lakade ur med några liter kallvatten. Inte så blodig hantering ändå.
Lukten var bra, syrlig och jästig.
Smaken var neutral, helt utjäst, syrlig och lite jästig, som ett veteöl typ.
Så nu får den klarna ut något innan strip i plastis.
Satte nästa batch idag, detta med BIAB-påse.
6 kg vete, 18 l vatten 97 C, mäskade ihop skiten och i med första enzymet.
Nån timme senare spädde jag på med kallvatten tilk 25 literssträcket, då var de 60 C. I med nästa enzymet och nu får de stå tills i moegon innan jästen åker i.
Denna gång vattenbehandladd jag med 1 msk 5.2 pH-buffer och 2 tsk Gypsum, nått jag läst på nått recept för vodkamäsk.
Tack swedish Pride, det är en jävla kräm i de här enzymerna.
Ska bli mycket spännande att se vad råspriten smakar och luktar eftrr plastisen.
Första batchen har jäst färdigt. Silade idag och dumoade över dravet i en hink och lakade ur med några liter kallvatten. Inte så blodig hantering ändå.
Lukten var bra, syrlig och jästig.
Smaken var neutral, helt utjäst, syrlig och lite jästig, som ett veteöl typ.
Så nu får den klarna ut något innan strip i plastis.
Satte nästa batch idag, detta med BIAB-påse.
6 kg vete, 18 l vatten 97 C, mäskade ihop skiten och i med första enzymet.
Nån timme senare spädde jag på med kallvatten tilk 25 literssträcket, då var de 60 C. I med nästa enzymet och nu får de stå tills i moegon innan jästen åker i.
Denna gång vattenbehandladd jag med 1 msk 5.2 pH-buffer och 2 tsk Gypsum, nått jag läst på nått recept för vodkamäsk.
Tack swedish Pride, det är en jävla kräm i de här enzymerna. :)
Ska bli mycket spännande att se vad råspriten smakar och luktar eftrr plastisen.