av Ormlår » fre jan 22, 2016 16:27
Turbojmäsk er den styggeste mäsken, hva kvalitet angår. Mest finkel og ille lukt/smak.
Desto mer sukker du har i mäsken, desto fulare blir den også. Max-grensen er på 6kg/25ltr, dette er det internasjonal enighet om. Mer enn det, så skyter finkelproduksjonen fart. Finkelproduksjon og alkoholinnhold er ikke proposjonalt, «grafen» med alkohol og finkel krysser hverandre ca. ved 14% mäsk.
Den finaste mäsken får du om du benytter hetvinsjäst, Lalvin EC1118 f.eks, og bryggsukker/druesukker.
Kompromisset er bakejäst. Den er fin. Jeg benytter 25L vatten, ca. 60gram tørr bakejäst, 4-5kg sukker og 1 glas (200g) tomatpurè. Såkalt Birdwatcher mäsk. Den er fin som snus, lite finkel og produktet blir rundt og fint i smaken. Har du et apparat som ikke gir helt rent produkt så er det virkelig å rekomendera.
Mitt apparat tar ut 95.6% vare, så mäsken er ikke så jævlig viktig, men har jeg god tid, så er det Birdwatcher jeg benytter, da cuts blir meget enkle, og heads og tails blir redusert til et minimum.
Turbojmäsk er den styggeste mäsken, hva kvalitet angår. Mest finkel og ille lukt/smak.
Desto mer sukker du har i mäsken, desto fulare blir den også. Max-grensen er på 6kg/25ltr, dette er det internasjonal enighet om. Mer enn det, så skyter finkelproduksjonen fart. Finkelproduksjon og alkoholinnhold er ikke proposjonalt, «grafen» med alkohol og finkel krysser hverandre ca. ved 14% mäsk.
Den finaste mäsken får du om du benytter hetvinsjäst, Lalvin EC1118 f.eks, og bryggsukker/druesukker.
Kompromisset er bakejäst. Den er fin. Jeg benytter 25L vatten, ca. 60gram tørr bakejäst, 4-5kg sukker og 1 glas (200g) tomatpurè. Såkalt Birdwatcher mäsk. Den er fin som snus, lite finkel og produktet blir rundt og fint i smaken. Har du et apparat som ikke gir helt rent produkt så er det virkelig å rekomendera.
Mitt apparat tar ut 95.6% vare, så mäsken er ikke så jævlig viktig, men har jeg god tid, så er det Birdwatcher jeg benytter, da cuts blir meget enkle, og heads og tails blir redusert til et minimum.