av pettak » ons jan 11, 2017 18:58
HackKing skrev:Intresserad att göra nåt sånt som nästa. Druvsaft-sats i lämplig koncentration och russin, kan det fungera? Hur mycket russin skulle ni ta? Och vilken druva, minns inte nu vilka alternativ affären hade.
Jässats för druv-vin, klarar jästen upp till 15% som krävs?
Jag provade att tillsätta 500g hackade russin i en billig vinsats, tappade om till ny damejanne 3 veckors jäsning. Den har nu stått o bulklagrats i ca 2 år och det smakar "russinvin" = i min mun bläää! Körde samtidigt en dyr Amarone-sats ifrån humle för ca 1000kr, den har också bulklagrats nu i 2år och det vinet är grymt fint. Jag dricker gärna goda viner och har skaplig koll på vad jag gillar.
[quote="HackKing"]Intresserad att göra nåt sånt som nästa. Druvsaft-sats i lämplig koncentration och russin, kan det fungera? Hur mycket russin skulle ni ta? Och vilken druva, minns inte nu vilka alternativ affären hade.
Jässats för druv-vin, klarar jästen upp till 15% som krävs?[/quote]
Jag provade att tillsätta 500g hackade russin i en billig vinsats, tappade om till ny damejanne 3 veckors jäsning. Den har nu stått o bulklagrats i ca 2 år och det smakar "russinvin" = i min mun bläää! Körde samtidigt en dyr Amarone-sats ifrån humle för ca 1000kr, den har också bulklagrats nu i 2år och det vinet är grymt fint. Jag dricker gärna goda viner och har skaplig koll på vad jag gillar.