av Drake » tis okt 24, 2023 12:13
HJÄLP
Har gjort dunderglögg i ett par år nu och allt har gått väl tills nu. Samma recept som alltid, men efter fyra veckor har den bara kommit ner i oechslevärde 40. Jag har inte mätt tidigare, men tycker att det smakar ALLDELES för sött och svagt jämfört med tidigare satser. Det bubblar fortfarande, men myyycket långsamt.
Tidigare har jag använt vanlig bakjäst eller torrjäst avsedd för vinsatser eller vin på egen frukt. Denna gång det sistnämnda, jäst som skulle räcka för 20 liter och detta är 12. Var det ett misstag att välja den sortens jäst? Blev det ändå för lite i förhållande till sockermängd? Bör jag tillsätta mer jäst nu, och i så fall av vilken typ?
Eller ska jag ha is i magen och vänta längre?
HJÄLP
Har gjort dunderglögg i ett par år nu och allt har gått väl tills nu. Samma recept som alltid, men efter fyra veckor har den bara kommit ner i oechslevärde 40. Jag har inte mätt tidigare, men tycker att det smakar ALLDELES för sött och svagt jämfört med tidigare satser. Det bubblar fortfarande, men myyycket långsamt.
Tidigare har jag använt vanlig bakjäst eller torrjäst avsedd för vinsatser eller vin på egen frukt. Denna gång det sistnämnda, jäst som skulle räcka för 20 liter och detta är 12. Var det ett misstag att välja den sortens jäst? Blev det ändå för lite i förhållande till sockermängd? Bör jag tillsätta mer jäst nu, och i så fall av vilken typ?
Eller ska jag ha is i magen och vänta längre?