av Mrbsod » sön feb 11, 2018 11:33
Som latmasken skriver så är det inte jästen som smakar skit i mäsk, det är biprodukterna.
Det finns olika sätt att minska biprodukterna i mäsk, t.ex. kaliumpermanganat. Då reduceras de kemiskt i efterhand.
Man kan också rena den destillerade spriten med aktivt kol, då avskiljs dem.
Ett tredje sätt är att tillsätta små mängder grycerol eller propylenglykol i den slutgiltiga produkten för att få en rundare smak, då döljer du smaken. Men de där kemikalierna är inte att leka med, har för mig att 5g kaliumpermangat räcker för att döda en människa.
Men i princip så behövs inget av det om du har en vettig brännare och gör bra cuts (avskilja dem vid bränning), håller nere sockret en aning (6kg, eller ca sg 1.08), och undviker att jäsa i alltför hög temp (för att minska bildandet av dem).
Du behöver inget filter i vart fall.
Som latmasken skriver så är det inte jästen som smakar skit i mäsk, det är biprodukterna.
Det finns olika sätt att minska biprodukterna i mäsk, t.ex. kaliumpermanganat. Då reduceras de kemiskt i efterhand.
Man kan också rena den destillerade spriten med aktivt kol, då avskiljs dem.
Ett tredje sätt är att tillsätta små mängder grycerol eller propylenglykol i den slutgiltiga produkten för att få en rundare smak, då döljer du smaken. Men de där kemikalierna är inte att leka med, har för mig att 5g kaliumpermangat räcker för att döda en människa.
Men i princip så behövs inget av det om du har en vettig brännare och gör bra cuts (avskilja dem vid bränning), håller nere sockret en aning (6kg, eller ca sg 1.08), och undviker att jäsa i alltför hög temp (för att minska bildandet av dem).
Du behöver inget filter i vart fall.