Har du möjlighet att jäsa under tryck?
Det du behöver förutom fat är en spundingventil typ denna
https://shop.humle.se/utrustning/fattap ... -manometer
Då slipper du risken att du syresätter din öl och du slipper även plasthinken.
Har bryggt lager på fat under tryck i 4 år (ca 1 800 liter) och känner inte igen din beskrivning på felsmak. Har testat det mesta vad det gäller syresättning och vattenjustering men resultatet har blivit gott de flesta gångerna.
Missar jag har gjort har resulterat i att jag fått majsburkssmak eller en kemisk smak (aceton) på ölen. Ena gången försökte jag att använda polenta (majsburkssmaken) som inte koktes innan mäskning och acetonen var resultatet av att jag använt jästen för många gånger (18-20ggr) vilket gav en muterad jäst med en oangenäm smak. Använder inte jästen mer än 14-15ggr numera.
Syresättning är bra men inte tvunget om du inte har högt OG, bättre är det att se till att du har rejält med jäst.
Har själv skånskt vatten från Småland (Bolmenvatten) och det enda jag tillsätter är kalcium, om jag minns att göra det när det är dags
Har du möjlighet att jäsa under tryck kommer du nog att lyckas.