av Weinkeller » fre aug 18, 2017 18:15
p-anders skrev:När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?
Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.
Förslagsvis gör du det samtidigt med sockerlagen till kolsyrejäsningen. Vill du inte späda ölen tar du helt enkelt färdigjäst öl och hettar upp. Det funkar helt ok och ger inte lika grön humlearom som vid torrhumling. Du får även lite mer humlebeska/smak.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
[quote="p-anders"]När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?
Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.[/quote]Förslagsvis gör du det samtidigt med sockerlagen till kolsyrejäsningen. Vill du inte späda ölen tar du helt enkelt färdigjäst öl och hettar upp. Det funkar helt ok och ger inte lika grön humlearom som vid torrhumling. Du får även lite mer humlebeska/smak.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk