av AirQ » tor sep 14, 2017 11:44
Johh_ skrev:Toffeln skrev:Låt det jäsa ut ordentligt och flaska sedan. Tillsätt en liten mängd socker beroende på storleken på dina flaskor och låt det kolsyrejäsa 2 veckor.
Det kommer nog inte jäsa till 0 men runt 4.5 - 5 % borde det kunna landa på. Ett fg på 5 - 10. Jag har inte gjort cider men gissningsvis låter det inte omöjligt.
Ok ja jag kör på det, kör i jästkulturen idag och låter det jäsa. Och som jag svarade den andra personen kanske buteljerar det innan det är helt färdigt så kanske man får lite kolsyra i flaskorna iallafall, för det är vinflaskor som jag har.
edit: Beställt champagneflaskor nu som tål trycket
Avråder dig från att försöka tidsanpassa in jäsningen för att få kolsyra.
Låt det jäsa ca 2-3veckor minst, även om jästen jästklart sockret så behöver den lite tid på sig för att städa upp klokt efter sig.
1045oe bör ge dig runt 4-5%, mät oe efter 10-14dagar så ser du om jästen har jäst ut mkt eller lite, skulle de inte hänt för mkt så kan du pytsa i lite socker.
Sen när det är färdigt så kan du koka upp sockerlag med 5-7gr per liter cider och tippa i cidern o röra runt lite försiktigt så de blandar sig o sen tappa på flaskorna, då slipper du flaskbomber samt dålig kolsyra.
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
[quote="Johh_"][quote="Toffeln"]Låt det jäsa ut ordentligt och flaska sedan. Tillsätt en liten mängd socker beroende på storleken på dina flaskor och låt det kolsyrejäsa 2 veckor.
Det kommer nog inte jäsa till 0 men runt 4.5 - 5 % borde det kunna landa på. Ett fg på 5 - 10. Jag har inte gjort cider men gissningsvis låter det inte omöjligt.[/quote]
Ok ja jag kör på det, kör i jästkulturen idag och låter det jäsa. Och som jag svarade den andra personen kanske buteljerar det innan det är helt färdigt så kanske man får lite kolsyra i flaskorna iallafall, för det är vinflaskor som jag har.
edit: Beställt champagneflaskor nu som tål trycket[/quote]Avråder dig från att försöka tidsanpassa in jäsningen för att få kolsyra.
Låt det jäsa ca 2-3veckor minst, även om jästen jästklart sockret så behöver den lite tid på sig för att städa upp klokt efter sig.
1045oe bör ge dig runt 4-5%, mät oe efter 10-14dagar så ser du om jästen har jäst ut mkt eller lite, skulle de inte hänt för mkt så kan du pytsa i lite socker.
Sen när det är färdigt så kan du koka upp sockerlag med 5-7gr per liter cider och tippa i cidern o röra runt lite försiktigt så de blandar sig o sen tappa på flaskorna, då slipper du flaskbomber samt dålig kolsyra.
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk