Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Lemonad

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Lemonad

Re: Lemonad

av ranald » ons dec 28, 2016 17:22

Garvsyra ger strävhet till drycken, en extra dimension utan vilket den lätt blir tråkig.

Re: Lemonad

av ManneSilv » ons dec 28, 2016 15:08

Jättetack!
Men tannin då, vad ska det vara för, eller kan man använda något annat?

Re: Lemonad

av ranald » ons dec 28, 2016 14:24

Potassium metabisulfite (Kmeta) Kallas för vinsvavla på svenska.
Potassium sorbate (sorbate) Kallas för jässtopp på svenska.
Sparkolloid kallas dför klarningsmedel på svenska.

Re: Lemonad

av ranald » ons dec 28, 2016 14:21

Prova att köra alltihopa genom translate.google.com?

För enheter kan du prova att googla på t.ex "32 oz to ml".

Lemonad

av ManneSilv » ons dec 28, 2016 11:47

Kan någon hjälpa mig översätta deta recept, haha. Jag är ju så fenomenalt kass på detta. Kan man förenkla ingridienserna, t.ex tanniner och potassium osv. Eller ja, vad är det...

For a 5 gallon batch

3 bottles of 32 oz 100% lemon juice (e.g ReaLemon in the green plastic bottles or equivalent)

7 lbs sugar (or 16 cups) to ferment

3/4 tsp tannin

6 tsp. yeast nutrient (3 now, 3 later)

2 tsp. yeast energizer (1 now, 1 later)

Approx, 4 1/2 gallons water

Yeast Slurry

Potassium metabisulfite (Kmeta)

Potassium sorbate (sorbate)

Sparkolloid

2 1/3 lbs sugar (or 6 cups) to sweeten finished Skeeter Pee. Use more or less for your tastes

Upp